Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου: « Η κυβέρνηση Καραμανλή μιλάει με έργα»

Στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας ,τη Δευτέρα 12 Μαΐου με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Βόρειας Εύβοιας και με αίτημα την αναβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης και τη δημιουργία μικρού Νοσοκομείου παρέστη ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, πως οι μεγάλες ελλείψεις υποδομών αποτελούν πληγή για τη Β. Εύβοια, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή μιλάει με έργα. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, πως στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας επί μία 25ετία δεν υπήρξαν εργασίες συντήρησης για να συμπληρώσει ,πως πρόσφατα αποπερατώθηκε ο εκσυγχρονισμός της οικοδομικής υποδομής και δρομολογήθηκε η οικοδομική επέκταση του Κέντρου, ώστε να περιλαμβάνονται Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών και Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που έχει γίνει ,στο τέλος του 2009 θα έχουν ένα άριστο Κέντρο Υγείας με σημαντική δυνατότητα βραχείας νοσοκομειακής νοσηλείας, εκφράζοντας την προσωπική του ικανοποίηση, γιατί ως Βορειοευβοιώτης οι προσπάθειες , που εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε παίρνουν σάρκα και οστά, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως για τη νοσοκομειακή περίθαλψη αρκούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Και αυτό γιατί χρειάζονται οι επιστήμονες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο προχωρά τη διαδικασία αναθεώρησης του Οργανισμού του Κέντρου Υγείας ώστε να περιληφθούν οι απαραίτητες ειδικότητες πλην αυτών της γενικής Ιατρικής. «Σήμερα- είπε ο κ. Κεδίκογλου- μπορούμε να προσλάβουμε ειδικευμένους γιατρούς ως επικουρικούς , με ετήσια σύμβαση που μπορεί να επαναληφθεί πέντε φορές. Ο τρόπος της κάλυψης με επικουρικούς κρίθηκε αναγκαίος ώστε να δημιουργήσουμε το κλίμα την αποδοχή και να έχουμε ανταπόκριση στις προκηρύξεις. Έως τώρα γιατροί στις προκηρύξεις μας δεν ανταποκρίνονται. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι μετάθεση νοσοκομειακού προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία της χώρας προς το Κέντρο Υγείας χωρίς τη δική τους σύμφωνη γνώμη δεν γίνεται. Καλούμεθα όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι , Τοπική Αυτοδιοίκηση, Διοίκηση Νοσοκομείου Χαλκίδας και πολίτες , να συντονιστούμε και κάνοντας ό, τι μπορούμε για να εξεύρουμε και να πείσουμε γιατρούς και νοσηλευτές να έλθουν στην περιοχή μας και να καλύψουν τις θέσεις. Οι γιατροί ούτε διατάσσονται προς μετάθεση ούτε επιστρατεύονται» .Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου στάθηκε στις ενέργειες που έγιναν για την επέκταση του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Εύβοια, επισημαίνοντας πως σε αυτό το μείζον θέμα του Υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε, καθώς η Ιστιαία γίνεται το Κέντρο του ΕΚΑΒ. Επίσης, στις αρχές του 2010 θα υπάρχει μονάδα, η οποία κτιριολογικώς και μηχανολογικώς θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών με την προοπτική να μετατραπεί προοδευτικώς σε μεγάλο Ιατρικό Κέντρο.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου κατέστησε σαφές ,πως αγωνίζονται για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας , αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, που τους αναλογούν και έχοντας να επιδείξουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …