Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «MUSEUM NAUTILUS», συνεχίζει το ταξίδι του

Στον Αγιόκαμπο λειτουργεί το Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής. Ένας πανέμορφος χώρος με κοχύλια, κοράλια, απολιθώματα, πετρώματα, ημιπολύτιμους λίθους, προβολές ενημέρωσης για την εξέλιξη της δημιουργίας του σύμπαντος και της ζωής, κλπ. Δηλαδή ο επισκέπτης με όλες του τις αισθήσεις απολαμβάνει το μεγαλείο της φύσης.
Άραγε αν εξαιρέσουμε την περιοχή της Αιδηψού που όλοι το επισκέπτονται πολλές φορές, πόσοι άλλοι το έχουν επισκεφτεί ;
Πόσοι δάσκαλοι έχουν πάει τους μαθητές τους κυρίως για μάθηση και επιμόρφωση ; Να ζήσουν την αίσθηση του βυθού ; Να ζήσουν, με τις προβολές που γίνονται στην κατάλληλα ξεχωριστή αίθουσα, την δημιουργία του σύμπαντος ;
Δηλαδή από την μια θα δυσανασχετούμε που δεν υπάρχουν μουσεία και όταν αυτά γίνονται να μην τα επισκεπτόμαστε ; Και όταν πρέπει να το κάνει αυτό η εκπαιδευτική κοινότητα, να το αγνοεί ; Μακάρι να μην είναι έτσι. Πάντως ενημερωτικά σας τονίζουμε ότι ο Ναυτίλος είναι από τα μοναδικά και σημαντικότερα του είδους του στην Ελλάδα. Για σας δεν μένει παρά να επιβιβαστείτε…..
Για την απόδραση του Σαββατοκύριακου λοιπόν σας προτείνουμε : Ξεκινάτε από Νησιώτισσα Πύργου βγάζετε τις φωτογραφίες σας, μετά στον Ναυτίλο, στην συνέχεια πίνετε το ούζο σας στον Αγιόκαμπο, συνεχίζετε στην υπέροχη διαδρομή προς Πολύλοφο και φτάνετε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ηλίων. Απολαμβάνετε την φιλοξενία των γερόντισων και την θέα του ευβοϊκού και καταλήγετε στα Ήλια για φαγητό.
Καλά ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα λοιπόν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …