Το «MUSEUM NAUTILUS», συνεχίζει το ταξίδι του

Στον Αγιόκαμπο λειτουργεί το Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής. Ένας πανέμορφος χώρος με κοχύλια, κοράλια, απολιθώματα, πετρώματα, ημιπολύτιμους λίθους, προβολές ενημέρωσης για την εξέλιξη της δημιουργίας του σύμπαντος και της ζωής, κλπ. Δηλαδή ο επισκέπτης με όλες του τις αισθήσεις απολαμβάνει το μεγαλείο της φύσης.
Άραγε αν εξαιρέσουμε την περιοχή της Αιδηψού που όλοι το επισκέπτονται πολλές φορές, πόσοι άλλοι το έχουν επισκεφτεί ;
Πόσοι δάσκαλοι έχουν πάει τους μαθητές τους κυρίως για μάθηση και επιμόρφωση ; Να ζήσουν την αίσθηση του βυθού ; Να ζήσουν, με τις προβολές που γίνονται στην κατάλληλα ξεχωριστή αίθουσα, την δημιουργία του σύμπαντος ;
Δηλαδή από την μια θα δυσανασχετούμε που δεν υπάρχουν μουσεία και όταν αυτά γίνονται να μην τα επισκεπτόμαστε ; Και όταν πρέπει να το κάνει αυτό η εκπαιδευτική κοινότητα, να το αγνοεί ; Μακάρι να μην είναι έτσι. Πάντως ενημερωτικά σας τονίζουμε ότι ο Ναυτίλος είναι από τα μοναδικά και σημαντικότερα του είδους του στην Ελλάδα. Για σας δεν μένει παρά να επιβιβαστείτε…..
Για την απόδραση του Σαββατοκύριακου λοιπόν σας προτείνουμε : Ξεκινάτε από Νησιώτισσα Πύργου βγάζετε τις φωτογραφίες σας, μετά στον Ναυτίλο, στην συνέχεια πίνετε το ούζο σας στον Αγιόκαμπο, συνεχίζετε στην υπέροχη διαδρομή προς Πολύλοφο και φτάνετε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ηλίων. Απολαμβάνετε την φιλοξενία των γερόντισων και την θέα του ευβοϊκού και καταλήγετε στα Ήλια για φαγητό.
Καλά ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα λοιπόν

Σχόλια