Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KKE_Παρέμβαση στη Βουλή για τα ΤΕΕ

Δύο ερωτήσεις προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΕ κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Στα σχολεία αυτά εμφανίζονται πιο οξυμμένα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις .
Το ΚΚΕ στις ερωτήσεις επισημαίνει:
1. Θέμα: Να παραταθεί η λειτουργία του Β΄ κύκλου ΤΕΕ σε δημόσια ΤΕΕ αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ.
Με βάση το άρθρο 8 παρ. 3 του νόμου 3475/2006 «Οργάνωση και λειτουργία της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» ο Β΄ κύκλος των ΤΕΕ λειτουργεί έως το σχολικό έτος 2007-2008.
Η διάταξη αυτή στερεί το δικαίωμα της πρόσβασης και ολοκλήρωσης του Β΄ κύκλου σε αρκετούς μαθητές.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μαθητών του ΟΑΕΔ που ολοκληρώνουν τον Α΄ κύκλο τον Ιούνιο του 2008 καθώς και αρκετών μαθητών που διέκοψαν τη φοίτηση στο Β΄ κύκλο λόγω στράτευσης ή άλλων προβλημάτων.
Με την παραπάνω διάταξη οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να συνεχίσουν στο Β΄ κύκλο των ΤΕΕ. Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει ανάγκη να παραταθεί η λειτουργία του Β΄ κύκλου ΤΕΕ σε δημόσια ΤΕΕ αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ ώστε να δοθεί η δυνατότητα φοίτησης σε όσους το θελήσουν.
Με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνται
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν είναι στις προθέσεις του να παρατείνει τη λειτουργία του Β΄ κύκλου ΤΕΕ για ένα ακόμη χρόνο.
2. Θέμα: Προβλήματα των εκπαιδευτικών των ΤΕΕ.
Με το νόμο 3475/2006 «οργάνωση και λειτουργία της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» καταργούνται τα Τ.Ε.Ε. και ιδρύονται τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.
Σε μια εποχή που οι λαϊκές ανάγκες και οι κοινωνικές συνθήκες είναι ώριμες για τη δημιουργία του ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου για όλους καθώς και δημιουργία δημόσιας δωρεάν επαγγελματικής εκπαίδευσης αμέσως μετά, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της ταξικής διαφοροποίησης-κατηγοριοποίησης της εκπαίδευσης.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, οι γνωστές «υπεραρριθμίες» που προβλέπονται να οξυνθούν τη σχολική χρονιά 2008-2009 με την πλήρη εφαρμογή του νόμου.
Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, η εργασιακή αβεβαιότητα και εργασιακή ομηρία των εκπαιδευτικών έχει επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή ζωή τους αλλά και στην παιδαγωγική-εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το ΥΠΕΠΘ ώστε να διασφαλισθεί η εργασιακή σταθερότητα και η οργανική θέση των εκπαιδευτικών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
* Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να πάψει η εργασιακή αβεβαιότητα και ομηρία των εκπαιδευτικών και να διασφαλισθεί η οργανική τους θέση;
* Αν υιοθετεί τα παρακάτω μέτρα:
* Το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών για ετήσια επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
* Μείωση της αναλογίας μαθητών-εκπαιδευτικού στους 20 μαθητές το τμήμα.
* Να μειωθεί σημαντικά η αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών στα εργαστήρια, Σχέδιο κλπ.
* Κανείς εκπαιδευτικός να μην μετακινείται για 2-3 ώρες για συμπλήρωση ωραρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …