Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύσκεψη για τις φωτιές στο Δήμο Ελυμνίων

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Απρίλη , στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελυμνίων , με πρωτοβουλία του Δήμου Ελυμνίων σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών το ερχόμενο καλοκαίρι.
Συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, το Δασαρχείο Λίμνης, η Πυροσβεστική υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης, Δασικοί συνεταιρισμοί μέσω των εκπροσώπων τους.
Στα θέματα που συζητήθηκαν ξεχωρίσαμε το ζήτημα της κατάργησης και περιφρούρησης των σκουπιδότοπων, την ανάγκη δημιουργίας νέων πυροσβεστικών σημείων-κρουνών, την καλύτερη συνεργασία πυροσβεστικής πολιτών για την δασοπυρόσβεση.
Πρόταση του Γιάννη Παλάντζα από το σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων που έγινε αμέσως δεκτή είναι η συγκρότηση Συλλόγου Εθελοντών για την φύλαξη του δάσους , που ανέλαβε προσωπικά ο Δήμαρχος την άμεση νομική της δημιουργία. Επίσης οι ερασιτέχνες αλιείς αναλαμβάνουν την νυχτερινή από θαλάσσης περιπολία επιτήρησης του Καντηλιού
Μπήκε ζήτημα χρηματοδότησης της αντιπυρικής προστασίας από την πολιτεία, επειδή πχ και μόνο οι 20 κρουνοί που απαιτούνται στοιχίζουν περίπου 40000 ευρώ ποσό υψηλό για τα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων.
Με επισήμανση της εφημερίδας μας θίχτηκε το θέμα του κατεξοχήν εμπρηστή των δασών, δηλαδή της ΔΕΗ και ποια μέτρα έχει πάρει , και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καλκούνης, υπάλληλος στη ΔΕΗ δήλωσε ότι η υπηρεσία του, έχει προχωρήσει στην αποψίλωση επικίνδυνων σημείων σο δάσος κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Επίσης στο θέμα που θέσαμε και αφορά την άμεση ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία για τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης δασικών πυρκαγιών , οι πυροσβέστες του τοπικού κλιμακίου δήλωσαν ότι περιμένουν προσκλήσεις από τους διευθυντές των σχολείων για να κάνουν την ενημέρωση.
Άλλα ενδιαφέροντα είναι η παρότρυνση του Δημάρχου προς τη Δασική υπηρεσία να βρεθούν χώροι για «ήπιους» σκουπιδότοπους (μπάζα, στρώματα κλπ ) μέσα στο δάσος(;!), η επισήμανση των πυροσβεστών για το ότι αν η φωτιά προκληθεί από όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ την ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης σαν εμπρηστής, και το ότι η πυροσβεστική δεν μπορεί να έχει την ευθύνη ατυχημάτων σε πολίτες που συμμετέχουν σε πρώτο ρόλο στη δασοπυρόσβεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …