Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ

Σ’ αυτό το φύλλο είχα σκοπό να ασχοληθώ με την ακρίβεια που ταλανίζει στις μέρες μας, την Ελληνική κοινωνία. Όμως με αφορμή την χθεσινή συγκέντρωση (16/4/2008) που πραγματοποίησε συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στην Ιστιαία με θέμα την δημιουργία Νοσοκομείου στην Βόρεια Εύβοια, ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω τον προβληματισμό μου. Διαπιστώνω μετά λύπης μου, μια νωχελικότητα στις κινήσεις της ομάδας που έχει αναλάβει την δράση, την οποία δεν μπορώ να δικαιολογήσω. Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω την χθεσινή συγκέντρωση γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι το μείζον ζήτημα της υγείας δεν έχει χρώμα! Η δημιουργία Νοσοκομείου ενδιαφέρει ολόκληρο το ταλαίπωρο λαό της Βόρειας Εύβοιας. Εμένα όπως και πολλούς φαντάζομαι από τους συντοπίτες μου δεν μας ενδιαφέρει, ποιος θα το φτιάξει και σε ποιο κόμμα θα ανήκει. Μας ενδιαφέρει ασφαλώς να γίνει και να πάψει να είναι γεφύρι της Άρτας! Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκμεταλλεύεται την ανάγκη μας για σωστή περίθαλψη. Σήμερα ασφαλώς και δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν προηγούμενα οι «πράσινοι». Aυτοί γέμισαν τον λαό με φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες και πήραν την κατάλληλη στιγμή αυτό που τους άξιζε. Το ίδιο να είστε σίγουροι θα συμβεί και στους μπλε, εάν δεν κάνουν πράξη τα λόγια τους. Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τους χιλιάδες νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες αυτής της υπαίθρου που δεινοπαθούν εξαιτίας της αναλγησίας των ειδημόνων. Στην υγεία δεν χωράει μικροπολιτική, δεν μπορεί να ευημερεί η μιζέρια. Επιτέλους με το να αναμοχλεύουμε τα ίδια και τα ίδια, δεν εξυπηρετούμε το κοινωνικό συμφέρον, με το να ενημερώνουμε τους ίδιους και τους ίδιους, δεν κατορθώνουμε κάτι το ουσιαστικό.
Η φλόγα έχει ανάψει, θέριεψε. Αμφιβάλει κανείς για το αν έχει ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία; Αμφιβάλει κάποιος για το αν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Βορείου Ευβοίας απαιτούν τη δημιουργία Νοσοκομείου; Το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους δεν μας απαγορεύουν να βρεθούμε παρέα με δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε ειρηνικά και νόμιμα μπροστά από το Υπουργείο Υγείας και το ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. Οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι οι μόνες που δεν το επιτρέπουν. Σε αρκετές συγκεντρώσεις άκουσα ωραία λόγια που έβγαζαν συναίσθημα, άκουσα περί ανεξάρτητων συνειδήσεων, περί αχρωμάτιστης προοπτικής, περί αμοιβαίας συνύπαρξης και προσπάθειας. Σήμερα ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τον καθρέπτη μας και να αναρωτηθούμε. Μπορούμε να έχουμε δράση χωρίς καπέλωμα; ΄Η φοβόμαστε τις συνέπειες και το βασικότερο να μη βγούμε από τη βολή μας! Όλοι οι ¨Έλληνες πολίτες έχουμε τα ίδια δικαιώματα έτσι δεν είναι; Για πιο λόγο λοιπόν, άλλοι να καρπώνονται Αττικές οδούς, Νοσοκομεία κ.λ.π και εμείς για να βρεθούμε Χαλκίδα, να βγάζουμε καντήλες από το τρισάθλιο οδικό δίκτυο; Για πιο λόγο να αρρωσταίνουμε και να τρέχουμε σαν τρελοί γεμάτοι άγχος να φθάσουμε στην πρωτεύουσα; ΗΜΑΡΤΟΝ!!
Οι πολιτικοί οφείλουν να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό, σοβαρότητα και ειλικρίνεια! Τον μόνο που είδα στα χρόνια που ζω εδώ στην Βόρεια Εύβοια, ανεξάρτητα από το πολιτικό χώρο που ανήκει και από το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα των ενεργειών του, να φωνάζει να προσπαθεί και να αγωνίζεται είναι ο Κος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ. Ας εκμεταλλευτούμε την δράση του, άλλωστε και ο ίδιος το επιθυμεί και ας ενεργοποιηθούμε άμεσα. Ο χρόνος περνά και δεν είναι με το μέρος μας. Η ώρα της σύγκρουσης έφτασε, ήρθε η ώρα της αλήθειας, εδώ θα φανούν τα κότσια! Εδώ θα φανεί ποιοι φοβούνται μη χάσουν τη βόλεψη τους. Είμαστε φορολογούμενοι οι οποίοι πληρώνουμε κανονικά και με το Νόμο τις οφειλές μας απέναντι στην πολιτεία. Στην προκειμένη περίπτωση ένα είναι το σίγουρο: Η πολιτεία μας οφείλει και όχι εμείς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …