ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κύριε Νομάρχη,
Στις 21 Μαρτίου 2008, οι χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο του Μαντουδίου κατά της λιθανθρακικής μονάδας, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ. Παρά όμως την επιτυχία και τον σημαντικότατο απόηχο του συλλαλητηρίου, διαφαίνεται ότι ο δρόμος μέχρι την εκπλήρωση του στόχου μας θα είναι μακρύς, με επιλογή όμως και αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Για το λόγο αυτό απευθύνομε σε εσάς, στο Νομάρχη Ευβοίας και ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση στο ζήτημα της λιθανθρακικής μονάδας, ώστε με το κύρος, τη δύναμη και τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο θεσμός που εκπροσωπείται. :
1. Να μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, στον οποίο αφενός μεν θα μεταφέρουμε τις σφοδρές αντιδράσεις ολόκληρης της Εύβοιας κατά του λιθάνθρακα και αφετέρου θα ζητήσουμε να ακυρώσει τα σχέδια για λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι. Σας γνωρίζω, ότι επιδιώκω αυτή τη συνάντηση από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ο κ. Φώλιας παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου και παρά τη διαμεσολάβηση, για συνάντηση μαζί του, που ζήτησα από τους βουλευτές της Εύβοιας, αγνοεί τα αιτήματά μου.
2. Να εξετάσετε τη δυνατότητα για τριμερή συνάντηση μεταξύ του Δήμου Κηρέως, της Ν.Α. Ευβοίας και της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, με σκοπό να ζητήσουμε από τους επενδυτές να αναζητήσουν άλλο τρόπο επιχειρηματικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ, φιλικό προς το περιβάλλον και αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.
3. Να αναλάβουμε πρωτοβουλία για ΣΥΣΚΕΨΗ στη ΧΑΛΚΙΔΑ, όλων των δευτεροβάθμιων φορέων του Νομού μας, όπως Νομαρχία, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήρια, ΤΕΔΚΕ και Δήμοι της Εύβοιας, Δικηγορικός, Ιατρικός Σύλλογος, Κινήσεις Πολιτών, Πολιτικά Κόμματα, κλπ, με στόχο τη διοργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης, μιας συνάντησης χιλιάδων Ευβοέων πολιτών στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας για να διεκδικήσουμε: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, προβάλλοντας ο κάθε φορέας, η κάθε περιοχή τα δικά της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ

Σχόλια