Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κύριε Νομάρχη,
Στις 21 Μαρτίου 2008, οι χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαμε στο συλλαλητήριο του Μαντουδίου κατά της λιθανθρακικής μονάδας, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΟΧΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ. Παρά όμως την επιτυχία και τον σημαντικότατο απόηχο του συλλαλητηρίου, διαφαίνεται ότι ο δρόμος μέχρι την εκπλήρωση του στόχου μας θα είναι μακρύς, με επιλογή όμως και αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Για το λόγο αυτό απευθύνομε σε εσάς, στο Νομάρχη Ευβοίας και ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση στο ζήτημα της λιθανθρακικής μονάδας, ώστε με το κύρος, τη δύναμη και τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο θεσμός που εκπροσωπείται. :
1. Να μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, στον οποίο αφενός μεν θα μεταφέρουμε τις σφοδρές αντιδράσεις ολόκληρης της Εύβοιας κατά του λιθάνθρακα και αφετέρου θα ζητήσουμε να ακυρώσει τα σχέδια για λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι. Σας γνωρίζω, ότι επιδιώκω αυτή τη συνάντηση από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως ο κ. Φώλιας παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου και παρά τη διαμεσολάβηση, για συνάντηση μαζί του, που ζήτησα από τους βουλευτές της Εύβοιας, αγνοεί τα αιτήματά μου.
2. Να εξετάσετε τη δυνατότητα για τριμερή συνάντηση μεταξύ του Δήμου Κηρέως, της Ν.Α. Ευβοίας και της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, με σκοπό να ζητήσουμε από τους επενδυτές να αναζητήσουν άλλο τρόπο επιχειρηματικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην ΒΙΟΜΑΓΝ, φιλικό προς το περιβάλλον και αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.
3. Να αναλάβουμε πρωτοβουλία για ΣΥΣΚΕΨΗ στη ΧΑΛΚΙΔΑ, όλων των δευτεροβάθμιων φορέων του Νομού μας, όπως Νομαρχία, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήρια, ΤΕΔΚΕ και Δήμοι της Εύβοιας, Δικηγορικός, Ιατρικός Σύλλογος, Κινήσεις Πολιτών, Πολιτικά Κόμματα, κλπ, με στόχο τη διοργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης, μιας συνάντησης χιλιάδων Ευβοέων πολιτών στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας για να διεκδικήσουμε: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, προβάλλοντας ο κάθε φορέας, η κάθε περιοχή τα δικά της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΤΙΑΔΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος