Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΚΕ-Όξυνση των προβλημάτων της Βόρειας Εύβοιας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια, Δήμος Κουμπούρης και Γιώργος Μαυρίκος, με ερώτησή τους, στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάνουν λόγο για όξυνση των προβλήματων της Βόρειας Εύβοιας, σε θέματα ανεργίας, υγείας, οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
"Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στρέφεται κατά των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν οξύνει τα χρόνια προβληματα της Βόρειας Εύβοιας.
Τα προβλήματα της ανεργίας, της υγείας, του οδικού δικτύου, οι ελλείψεις στην υποδομή, τα μέσα, το προσωπικό για την προστασία των δασών αλλά και τα σχέδια εγκατάστασης λιθανθρακικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής.
Το ΚΚΕ επιμένει χρόνια και θα επιμείνει στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουν χρόνια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.
Η ανεργία αυξάνεται και η κατάσταση χειροτερεύει όπως αποδεικνύει για παράδειγμα το κλείσιμο της χαρτοβιομηχανίας στις Ροβιές και η απόλυση των εργαζομένων.
Η πολύχρονη καθυστέρηση στην κατασκευή του δρόμου Χαλκίδας - Ιστιαίας έχει δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.
Η ανάγκη λήψης μέτρων δασοπροστασίας είναι επιτακτική.
Η αντιμετώπιση όλων των ελλείψεων και των κενών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και η δημιουργία νοσοκομείου στην Ιστιαία δεν χωράει καθυστέρηση. Το λιμάνι στο Μαντούδι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πώς θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …