Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΜΝΗΣ-Όχι στις αυξήσεις τελών ύδρευσης

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σε μια εξ’ εφόδου επίθεση στην τσέπη των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων της κοινωνίας.
Σ’ αυτό το κύμα ακρίβειας και καταλήστευσης ήρθαν να συμβάλουν και οι αυξήσεις της ύδρευσης που επιβάλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου μας.
Με το πρόσχημα της υπερκατανάλωσης μειώνει την πάγια κατανάλωση σε 20 κυβικά, γνωρίζοντας ότι μόνο τα άδεια σπίτια μπορούν να καταναλώσουν τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες τόσα λίγα κυβικά.
Ταυτόχρονα επεκτείνει την μέτρηση όλο το χρόνο και τιμωρεί ουσιαστικά τους μόνιμους κατοίκους αυτού του τόπου.
Σε αρκετά Δημοτικά Διαμερίσματα η ποιότητα του νερού είναι αμφισβητήσιμη, σε περιοχές της Λίμνης παρατηρούνται διακοπές νερού και αποδεικνύεται ότι ο στόχος δεν είναι η υγεία μας αλλά η τσέπη μας.
Ο «φιλολαϊκός» μας Δήμος ξέχασε της μεγάλες κουβέντες για μείωση των τελών, που φώναζε από τα μπαλκόνια και με τερτίπια χαρατσώνει τους καταναλωτές.
Ξέχασε να επιστρέψει τα χρήματα που πλήρωσαν οι καταναλωτές στη ΔΕΗ, όπως είχε δεσμευτεί.
Ξέχασε ότι βρίσκετε εκεί για να δώσει λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η επίλυση του κυκλοφοριακού, η ποιότητα και η διαχείριση των υδάτινων πόρων και των αποβλήτων.
Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δηλώνει ότι είναι αντίθετος σε κάθε τέτοια αύξηση, πόσο μάλλον που δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία αλλά σε καθαρά εισπρακτικούς λόγους.
Το επιχείρημα της χρεωμένης Δημοτικής Επιχείρησης δεν ευσταθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει εκτός από έλλειψη έργων και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΜΝΗΣ

….

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος