Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτηση του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου για το οδικό έργο Ιστιαίας- Βουτά

Τη σημασία που έχει το οδικό έργο Ιστιαίας- Βουτά επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να αγνοηθεί ένα έργο που ανήκει στον κύριο αναπτυξιακό δρόμο Ιστιαία- Βουτά- Ροβιές- Λίμνη, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην ανάπτυξη του Βορείου τριγώνου της Εύβοιας: Ιστιαία- Λίμνη- Αιδηψός.

Ο κ. Κεδίκγολου ζητάν από τους κυρίους Υπουργούς να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση του έργου εντός τους έτους, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έργο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, για το οποίο υπάρχει 1,5 χρόνος προς ολοκλήρωση.

Ο βουλευτής σε ιδιαίτερα αυστηρό και έντονο ύφος τονίζει πως δεν περιποιεί τιμή στην Κρατική μηχανή και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας η απάντηση, ότι δηλαδή το εν λόγω έργο απομειώθηκε, εξαιτίας των κατολισθήσεων, σε ένα τμήμα 400 μ. και το τμήμα αυτό εγκαταλείφθηκε, ενώ πίστωση ποσού 165.550,15 ευρώ παραμένει αδιάθετη.

Στην ερώτησή του ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει τα εξής:

«Οι απαλλοτριώσεις έχουν καταβληθεί. Το μεγάλο τεχνικό έργο της Γέφυρας προς τα ανάντη έχει κατασκευαστεί. Υπολείπονται ελάχιστες εργασίες και οι απομένουσες πιστώσεις κατά τους συμβούλους μου είναι αρκετές. Οι κατολισθήσεις της μορφής που παρουσιάστηκαν είναι συνήθεις στην περιοχή και έχουν αντιμετωπιστεί επί χρόνια με τοίχους από συρματοκιβώτια. Μια ματιά κατά μήκος του ποταμού Ξηριά πείθει. Παλαιότερες- από 100 ετίας- κατολισθήσεις στην ίδια θέση έχουν αντιμετωπιστεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Ογκώδη συμρατοκιβώτια, λειτουργούντα ευρίσκονται ακόμη εκεί , στον πόδα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …