Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΣΤΙΑΙΑ : Μεγαλειώδης συγκέντρωση για το Νοσοκομείο

Η ίδρυση Νοσοκομείου στην Βόρεια Εύβοια είναι πλέον ένα καθολικό αίτημα όλων των κατοίκων. Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία ήταν απλώς η επιβεβαίωση και η επιβράβευση των προσπαθειών της Επιτροπής που έχει αναλάβει την οργάνωση του αιτήματος της ίδρυσης του Νοσοκομείου.
Η αίθουσα του κυνηγετικού Συλλόγου, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το πλήθος που συνέρρευσε, για να ενώσει την φωνή του με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιστιαίας.
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν οι καθηγητές Αρχόντω Μπουλάκη, ο Κώστας Ρουμελιώτης, ο Δημήτρης Κουτσούγερας, ο Δικηγόρος Γιάννης Αρβανίτης, ο Οπτικός Αντώνης Μαυροζούμης, ο Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Στέφος και άλλοι. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Ιστιαίας Γιάννης Καπόλος, Νηλέως Γιάννης Περήφανος, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας και των Συλλόγων και φυσικά πλήθος κόσμου.
Εκ μέρους της Επιτροπής μίλησαν οι κ.κ. Κουτσούγερας, Μπουλάκη και Αρβανίτης αναφερόμενοι στην μέχρι τώρα πορεία των κινήσεων ισχυροποίησης του αιτήματος, τις ενημερώσεις που κάνουν σε όλα τα χωριά, στην κατάσταση που επικρατεί τώρα στα Κέντρα Υγείας και στην πορεία συγκέντρωσης των υπογραφών.
Ο Αντώνης Μαυροζούμης αναφέρθηκε στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν την καλοκαιρινή περίοδο οι επισκέπτες των Λουτρών Αιδηψού από την ελλιπή ιατρική υποστήριξη που υπάρχει, παράγοντας που δρα αρνητικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης. «Είναι απαράδεκτο για έξι μήνες η Λουτρόπολη να έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Χαλκίδα, μάλιστα ηλικιωμένους, και να εξυπηρετούνται από ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας!!», τόνισε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …