Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης συμμετείχε στην πανελλαδική συνάντηση της Πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» την Κυριακή 30 Μαρτίου στον Αλμυρό Βόλου, με σκοπό την αναζήτηση νέων ενεργειών που θα δώσουν συνέχεια στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Ρίου, του Αλμυρού, της Καβάλας, του Μαντουδίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχε μαζί με το Δήμαρχο Αλμυρού και ενημέρωσε τους «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» για τις ενέργειες του Δήμου Κηρέως, για την προσφυγή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Εξώδικη Δήλωση – Καταγγελία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για τις επισκέψεις στα Υπουργεία και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τη συγκρότηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, για το εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της 21 Μαρτίου 2008 και την νέα παρέμβαση στον Πρωθυπουργό κατά της λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι.
Ο κ. Ενωτιάδης πρότεινε συνεργασία και καλύτερο συντονισμό όλων όσων συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στο λιθάνθρακα, των Κινήσεων Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνέβαλε στον προβληματισμό για τις επόμενες κινητοποιήσεις. Μεταξύ των άλλων,προτάθηκε να διοργανωθεί το Μάιο πανελλαδική εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα, με ποικίλες εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Κηρέως:
1. Ανέλαβε να μεταφέρει την πρόταση στη «Συμμαχία των Δήμων», ώστε η πανελλαδική εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα να διοργανωθεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
2. Προσκαλεί σε συνεδρίαση την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ στο ΜΑΝΤΟΥΔΙ την Δευτέρα 7 Απριλίου 2008
3. Επιδιώκει, άμεσα, ΣΥΣΚΕΨΗ στη ΧΑΛΚΙΔΑ, όλων των φορέων του Νομού μας που τάχθηκαν κατά του λιθάνθρακα στο Μαντούδι, όπως Νομαρχία, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήρια, ΤΕΔΚΕ και Δήμοι της Εύβοιας, Δικηγορικός, Ιατρικός Σύλλογος, Κινήσεις Πολιτών, Πολιτικά Κόμματα, κλπ. Προτείνεται να προσκληθούν και άλλοι φορείς όπως η ΕΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, το ΤΕΙ, οι Φοιτητές, κλπ καθώς και Σύλλογοι από όλους τους Δήμους της Εύβοιας που δραστηριοποιούνται στην προστασία του Περιβάλλοντος με στόχο τη διοργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης – συνάντησης χιλιάδων Ευβοέων πολιτών στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας για να διεκδικήσουμε: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, προβάλλοντας η κάθε περιοχή τα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ της ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …