Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Πολυχρόνης Ματάκιας για ζητήματα της Αιδηψού

Είναι κοινό μυστικό ότι στην Λουτρόπολη όλα μοιάζουν στάσιμα. Φυσικά όλα έχουν σχέση με την συνολική εικόνα που παρουσιάζει η Λουτρόπολη ως τουριστική πόλη. Από τις λακκούβες μέχρι το αποχετευτικό. Μένουν τα ίδια χρόνια και άλυτα με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρέσκεια γιαυτά προς όλους τους Δημάρχους. Ο νυν Δήμαρχος Πολυχρόνης Ματάκιας σε δηλώσεις του στην «ΒΕ», δηλώνει αισιόδοξος και ρίχνει ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Δημήτργη Νταλιάνη, για το ότι όχι μόνο δεν προχώρησε τίποτα αλλά έφερε τον Δήμο πολύ πίσω. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι ο Δήμαρχος ο μόνος αισιόδοξος πολίτης στην Αιδηψό.
Δήμαρχε όμως διαπιστώνεται ότι στα Γιάλτρα δεν υπάρχει απρόσκοπτη υδροδότηση. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει συνεχής ροή το καλοκαίρι ;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος είναι το νερό, διότι οι τελευταίες χρονιές οι βροχές είναι λίγες. Έχουμε μια σοβαρή πτώση στις γεωτρήσεις της τάξεως του 40% και επομένως θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.
Για να ανταποκριθούμε πρέπει να κάνουμε νέες γεωτρήσεις, να διαχειριστούμε σωστά την ποσότητα του νερού, όμως γενικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν θέλω να επανέρχομαι και να λέω τι παραλάβαμε, αλλά μετά την περίοδο Νταλιάνη μείναμε χωρίς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέα». Όλη η χρηματοδότηση κατασπαταλήθηκε έως και το 2009. θα μπορούσαμε να φέρουμε αν είχαμε στην διάθεσή μας αυτή την χρηματοδότηση νερό από τους Ωρεούς η το Δαφνοκούκι. Τα ποσά είναι τεράστια έχουμε απευθυνθεί παντού και δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα γίνει.

Με τον Βιολογικό καθαρισμό τι γίνεται, λειτουργεί κανονικά ;

Έχουμε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 250.000 ευρώ για να συντηρηθεί ο Βιολογικός καθαρισμός. Έχει ήδη παραμεληθεί τέσσερα χρόνια. Μετά την συντήρησή του θα λειτουργεί και πάλι απρόσκοπτα.

Με την εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της Λουτρόπολης θα κάνετε κάποιες παρεμβάσεις ;

Ήδη έχουμε χρηματοδοτηθεί και έχουμε δημοπρατήσει ασφαλτικά δρόμων, που ήδη έχει ξεκινήσει να εκτελείται. Ως Δήμος όμως πήραμε και κάποιες αποφάσεις επώδυνες. Αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να ορθοποδήσει. Πρέπει να τονίσω ότι τα τέλη παραμένουν ίδια από το 1996, το βυτίο τότε είχε 30 ευρώ. Σήμερα έχει 35 ευρώ και διαμαρτύρονται ότι είναι ακριβό.

Αν δεχτούμε τις αυξήσεις, πιστεύεται ότι θα βελτιωθεί η εικόνα της Λουτρόπολης σε κάποια βασικά ζητήματα όπως οι λακκούβες, το κυκλοφοριακό κλπ ;

Για το κυκλοφοριακό είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε μέτρα.
Για τα σκουπίδια αποφασίσαμε να κάνουμε σύμβαση με ιδιώτη, δοκιμαστικά για οκτώ μήνες, για να δούμε αν το μέτρο φέρει αποτέλεσμα. Με τις λακκούβες ήδη εκτελείται δημοπρασία ασφαλτάστρωσης. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι το αποχετευτικό. Υπάρχουν προβλήματα με τον εργολάβο. Εμείς κάνουμε κινήσεις αποδέσμευσης από τον εργολάβο, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και δουλεύουμε στην κατεύθυνση επίλυσής τους. Επιδίωξή μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα του νερού να τελειώσουμε το αποχετευτικό, να αναπλάσουμε την παραλία και να υλοποιήσουμε το σχέδιο πόλης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …