Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιμνιώτικα

Μετά την τρικυμία που έσπασε τις τέντες , ήρθε μεγαλύτερη τρικυμία από το εσωτερικό στη παραλία Λίμνης. Με πρόστιμα, μηνύσεις, κλπ. απειλούνται όσων οι κατασκευές (μόνιμες) χάλασαν αν αυτοί προσπαθήσουν να τις ξαναφτιάξουν. Οι υπόλοιποι έχουν χρησικτησία μάλλον .Το τοπίο τέλειο αλλά και η δικαιολογία: πως θα ζήσει ο κόσμος!

Στην Αιδηψό είχαμε 2.000.000 πρόστιμα από την πολεοδομία για παράνομες κατασκευές στην παραλία.Έρχεται και στη Λίμνη η εισπρακτική λαίλαπα;

Για τα νερά καλές κονομισιές προβλέπονται από την ΔΕΥΑΛ. Ήδη πολλοί θορυβήθηκαν και δεν βάζουν κήπους , ενώ τα τρεχούμενα νερά τα εποφθαλμιούν περισσότεροι. Υπάρχει και το λάστιχο για να παίρνουμε νερό από το γείτονα όταν λείπει, αλλά και σπίτια χωρίς υδρόμετρα όπως μας καταγγέλλουν.

Η συγκέντρωση για τον λιθάνθρακα στη Λίμνη έπασχε από προετοιμασία μάλλον και όχι από ενδιαφέρον των Λιμνιωτών για το θέμα.Πάντως όσοι πήγαν έφυγαν αρκετά πιο ενήμεροι και ελπίζουμε να τα είπαν και στους υπόλοιπους.

Με την τρικυμία παραμονές 25ης Μαρτίου μεγάλη ποσότητα από τα αναχώματα-μπάζα ξεπλύθηκαν και θα τα συναντήσουμε τώρα μέσα στη θάλασσα.

Με την ευκαιρία πολύ καλή εγρήγορση έδειξαν οι δημοτικές υπηρεσίες που με την βοήθεια της πυροσβεστικής ξέπλυναν τον κεντρικό δρόμο και έγινε δυνατή η παρέλαση των μαθητών. Μπροστά πολλοί του Δημοτικού Συμβούλιου.Τελικά για εθνική υπόθεση τους βρίσκεις όλους, για καμιά λακκούβα όμως υπάρχουν δυσκολίες.

Η στήλη εύχεται στους Δημότες, στην Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά καλή καρδιά!(επίσης λιγότερα κοψίδια , κοκορέτσια κλπ το Πάσχα γιατί η χοληστερίνη και τα λίπη δεν κοιτάζουν θρησκείες)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …