Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ελυμνίων


Συμπαράσταση στα πληγέντα καταστήματα από το Δήμο Ελυμνίων.
Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν οι καταστηματάρχες της Παραλίας της Λίμνης μετά από ομόφωνη απόφαση που ψηφίστηκε έπειτα από έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελυμνίων το Σάββατο 19 Απριλίου.
Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς να αφήσουν να αναστηλωθούν οι τέντες της παραλίας που καταστράφηκαν από την νοτιά της 24ης Μαρτίου.
Στο Συμβούλιο που έγινε με την παρουσία του Προεδρείου της Λιμενικής Επιτροπής και του νεοσύστατου Συλλόγου Επιχειρηματιών Ελυμνίων προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της παραλίας, όπου το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να κάνουν καμία παρέμβαση (ούτε καν να βάψουν) στα κιόσκια που έχουν κατασκευάσει, επειδή έχουν κριθεί παράνομα.
Ο Δήμαρχος τόνισε το ενδιαφέρον του Δήμου για τις καταστροφές και ζήτησε από τη Λιμενική Επιτροπή να κάνει τα στραβά μάτια ώστε οι επαγγελματίες αυτοί να μπορέσουν να δουλέψουν την περίοδο του Πάσχα. Ανέφερε επίσης ότι αυτό είναι σύννομο από τη στιγμή που υπάρχει ανωτέρα βία και δημόσιος κίνδυνος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πήραν το λόγο. Ενώ από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Διαμαντής Διαμαντής είπε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του να δώσει άδεια σε κάτι που είναι παράνομο. Επίσης προσκόμισε την αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου του ζητήθηκε να καταγράψει τις ζημιές -στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έπειτα από ερώτηση της κ. Περλεπέ - και ανέφερε ότι αυτές είναι μηδαμινές όσο αφορά το κρηπίδωμα ενώ υπήρξαν και δυο αιτήσεις καταστημάτων για καταστροφή στα κιόσκια.
Για το συνολικό πρόβλημα τις παραλίας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το Πάσχα.
Ένταση όμως υπήρξε όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουκουρίκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του μίλησε για συνάδελφό του καταστηματάρχη που κάνει καταγγελίες.
Ο Σαράντος Χατζηδάκης, που θεώρησε ότι τον φωτογράφισε, ζήτησε επί προσωπικού το λόγο πράγμα που δεν επέτρεψε ο Πρόεδρος Αλέκος Γεωργίου και τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Με τη λήξη της συνεδρίασης εκστομίσθηκαν βαριές κουβέντες σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στον κ. Χατζηδάκη από τη μία πλευρά και τους κ.κ. Κουκουρίκο, Γεωργίου και Δήμαρχο από την άλλη.
Η ατάκα που έγραψε;«Σου επιτρέπω να μη με ξαναψηφίσεις» είπε ο Δήμαρχος στο κ Χατζηδάκη όταν ο τελευταίος του υπενθύμισε ότι είναι ψηφοφόρος του.
Ούτε ο Καίσαρας να ήταν!

Αντώνης Σκούρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος