Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ελυμνίων


Συμπαράσταση στα πληγέντα καταστήματα από το Δήμο Ελυμνίων.
Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν οι καταστηματάρχες της Παραλίας της Λίμνης μετά από ομόφωνη απόφαση που ψηφίστηκε έπειτα από έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελυμνίων το Σάββατο 19 Απριλίου.
Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς να αφήσουν να αναστηλωθούν οι τέντες της παραλίας που καταστράφηκαν από την νοτιά της 24ης Μαρτίου.
Στο Συμβούλιο που έγινε με την παρουσία του Προεδρείου της Λιμενικής Επιτροπής και του νεοσύστατου Συλλόγου Επιχειρηματιών Ελυμνίων προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της παραλίας, όπου το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να κάνουν καμία παρέμβαση (ούτε καν να βάψουν) στα κιόσκια που έχουν κατασκευάσει, επειδή έχουν κριθεί παράνομα.
Ο Δήμαρχος τόνισε το ενδιαφέρον του Δήμου για τις καταστροφές και ζήτησε από τη Λιμενική Επιτροπή να κάνει τα στραβά μάτια ώστε οι επαγγελματίες αυτοί να μπορέσουν να δουλέψουν την περίοδο του Πάσχα. Ανέφερε επίσης ότι αυτό είναι σύννομο από τη στιγμή που υπάρχει ανωτέρα βία και δημόσιος κίνδυνος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πήραν το λόγο. Ενώ από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Διαμαντής Διαμαντής είπε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του να δώσει άδεια σε κάτι που είναι παράνομο. Επίσης προσκόμισε την αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου του ζητήθηκε να καταγράψει τις ζημιές -στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έπειτα από ερώτηση της κ. Περλεπέ - και ανέφερε ότι αυτές είναι μηδαμινές όσο αφορά το κρηπίδωμα ενώ υπήρξαν και δυο αιτήσεις καταστημάτων για καταστροφή στα κιόσκια.
Για το συνολικό πρόβλημα τις παραλίας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το Πάσχα.
Ένταση όμως υπήρξε όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κουκουρίκος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του μίλησε για συνάδελφό του καταστηματάρχη που κάνει καταγγελίες.
Ο Σαράντος Χατζηδάκης, που θεώρησε ότι τον φωτογράφισε, ζήτησε επί προσωπικού το λόγο πράγμα που δεν επέτρεψε ο Πρόεδρος Αλέκος Γεωργίου και τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Με τη λήξη της συνεδρίασης εκστομίσθηκαν βαριές κουβέντες σε υψηλούς τόνους, ανάμεσα στον κ. Χατζηδάκη από τη μία πλευρά και τους κ.κ. Κουκουρίκο, Γεωργίου και Δήμαρχο από την άλλη.
Η ατάκα που έγραψε;«Σου επιτρέπω να μη με ξαναψηφίσεις» είπε ο Δήμαρχος στο κ Χατζηδάκη όταν ο τελευταίος του υπενθύμισε ότι είναι ψηφοφόρος του.
Ούτε ο Καίσαρας να ήταν!

Αντώνης Σκούρας.

Σχόλια