Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ:Κατάργηση – υποβιβασμός και συγχώνευση Σχολείων”

Η απόφαση και οι σχετικές πρωτοβουλίες της Γενικής Δ/νσης Διοίκησης και Δ/νσης Προσωπικού Π.Ε. με θέμα: «Καταργήσεις – υποβιβασμός και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» και μόνο από τη διατύπωση δείχνει κυνισμό αφού ομολογεί ολοφάνερα ότι πρόκειται για παραπέρα υποβάθμιση σχολείων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ διαφημίζει τις αντιδραστικές πολιτικές της επιλογές σαν επένδυση στην εκπαίδευση και αναβάθμιση, ενώ και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική της ,που πλήττει συνολικά τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Πιο συγκεκριμένα ο υποβιβασμός των σχολείων σημαίνει:
α) Την ακόμη μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η οποία θα οδηγήσει στη σταδιακή εξαφάνιση τάξεων και σχολείων, στον πλήρη κατακερματισμό της οργανικότητας των θέσεων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στον εξαναγκασμό τω σχολικών μονάδων σε αναζήτηση πόρων (χορηγοί – αποκέντρωση- ανταγωνιστική λειτουργία).
β) την ολοσχερή υποβάθμιση της μορφωτικής παιδαγωγικής και κοινωνικής αποστολής που πρέπει να έχει το δημόσιο σχολείο.
γ) Την ενίσχυση των ταξικών φραγμών για τα σχολεία των λαϊκών συνοικιών και της αγροτικής υπαίθρου, τα οποία δε θα μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις λειτουργικές και μορφωτικές ανάγκες τους.
δ) Την επέκταση της ιδιωτικοποίησης και της υπαγωγής των Νηπιαγωγείων και δημοτικών συνολικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας στην Προσχολική Αγωγή και τα γνωστά προβλήματα που ανακύψουν μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση “Καποδίστριας 2”
Γι’ αυτό καλούμε:

* Τη διοίκηση του ΥΠΕΠΘ να αποσύρει τις εισηγήσεις υποβάθμισης – συγχώνευσης και κατάργησης των σχολείων – νηπιαγωγείων.
* Την Δημοτική και την Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας το Νομαρχιακό Συμβούλιο αφού απορρίψουν τις σχετικές προτάσεις, να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή απαξίωσης των σχολείων.
* Τους Συλλόγους Διδασκόντων, του Διδασκαλικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων σε δυναμική αντίσταση και ανατροπή του υποβιβασμού που επιχειρείται.
Η εκπαίδευση δεν είναι λογιστική μελέτη, όλοι στη μάχη για τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, για να έχουν διέξοδο στο παρόν και μέλλον.
Απρίλης 2008-ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …