Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Επιμελητήριο Ευβοίας για τους καταστηματάρχες της Λίμνης

Το Επιμελητήριο Ευβοίας συμπαραστεκόμενο στους καταστηματάρχες της Λίμνης και εκτιμώντας ότι κάθε αλλαγή χρειάζεται και μεταβατική περίοδο αλλά και εκτίμηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνονται οι όποιες αλλαγές, έστειλε στην Λιμενική Επιτροπή Λίμνης το παρακάτω έγγραφο:

"Στις 24 Μαρτίου, κακοκαιρία και συγκεκριμένα οι θυελλώδεις νοτιάδες είχαν σαν αποτέλεσμα πολλές τέντες της παραλίας της Λίμνης να καταστραφούν μερικά ή ολικά.

Εκτός από το κόστος της όποιας αποκατάστασης αυτών των ζημιών παρουσιάστηκε και το θέμα της απαγόρευσης από το Λιμενικό Ταμείο της επισκευής αυτών των ζημιών με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κανονισμός για τοποθέτηση ομπρελών κ.λ.π.

Το Επιμελητήριό μας δεν θα διαφωνήσει με οποιαδήποτε πρόθεσή σας να επιβάλλετε μία διαφορετικά εικόνα της παραλίας της πόλης. Θα διαφωνήσει όμως με τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση της επισκευής.

Το Επιμελητήριο λαμβάνει υπόψη ότι:

  • 1. Οι επιχειρήσεις της Λίμνης είναι επιχειρήσεις πολύ μικρές και σε μέγεθος και σε τζίρο.
  • 2. Οι επιχειρήσεις της Λίμνης είναι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ύπαρξή τους στην λειτουργίας τους κάποια Σαββατοκύριακα και σε μία θερινή περίοδο της τάξεως των 40-50 ημερών.
  • 3. Οι όποιες επενδύσεις από πλευράς τεντών είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των πελατών αλλά όμως είναι και δαπανηρές πολύ για αυτές τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν την απαραίτητη ρευστότητα και βέβαια δεν μπορούν να τις αποσβέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Κατόπιν των ανωτέρω όποια καταστροφή των τεντών από διάφορα καιρικά φαινόμενα δεν θα πρέπει να γίνει αιτία και αφορμή να καταστραφούν και οι ίδιες επιχειρήσεις.

Οποιαδήποτε απαγόρευση συντήρησης των ήδη κατεστραμμένων τεντών θα οδηγήσει και σε καταστροφή των ίδιων των επιχειρήσεων.

Παράλληλα οποιαδήποτε επιβολή τοποθέτησης ομπρελών από τις επιχειρήσεις που ήδη είχαν τέντες και αυτό θα τις καταστρέψει οικονομικά αφού είναι μία απρόβλεπτη και μεγάλη δαπάνη και παράλληλα η εικόνα της παραλίας δεν θα είναι ομοιόμορφη και κάποια καταστήματα θα υπερτερούν και κάποια θα υστερούν και βέβαια τα αποτελέσματα νομίζουμε ότι τα αντιλαμβάνεστε.

Εάν προτίθεστε να αλλάξετε τις ήδη υπάρχουσες τέντες με ομπρέλες αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ακαριαία. Θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος τουλάχιστον πέντε ετών και από τώρα οι καταστηματάρχες να γνωρίζουν ότι σε πέντε ή έξι χρόνια ή εν πάση περιπτώσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα χορηγείται χώρος της παραλίας αν οι τέντες δεν είναι προσαρμοσμένες στον νέο κανονισμό.

Αυτός ο κανονισμός θα πρέπει να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση ώστε να έχει και την απαραίτητη αποδοχή αλλά και την πιο εύκολη εφαρμογή.

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος εφαρμογής πιστεύουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει ούτε το αίσθημα της συμμετοχικής διαδικασίας και δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι αυτό το θέμα απασχολεί και άλλες περιοχές για τις οποίες και έχομε λάβει μέρος σε συσκέψεις σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στην διάθεσή σας εφόσον μας χρειαστείτε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …