Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο

Εδώ Βόρεια Εύβοια. Ο τόπος μας έχει ξεσηκωθεί και όλοι οι    πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, απαιτούμε έργα βασικής υποδομής Υγείας και περίθαλψης στον τόπο μας. Η γεωγραφική μας θέση, αν και βρισκόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που μας στερούν την άμεση και ασφαλή προσέγγιση της πρωτεύουσας του νομού μας.   Απέχουμε 130 δύσκολα χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, αφού ο δρόμος κλείνει συχνά από τα χιόνια και τους ανέμους και τα πορθμεία δεν λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι 38.000 άνθρωποι τον χειμώνα και πλέον των  100.000 το καλοκαίρι, ζούμε με την ανυπαρξία βασικών παροχών υγείας. Το ήδη υπάρχον Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις (3) από τους προβλεπόμενους 11 γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Σε καθημερινή βάση μετά από το πρωινό κανονικό ωράριο και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εφημερία γίνεται από αγροτικούς ανειδίκευτους γιατρούς.   Συγκεντρώσαμε 9.500 υπογραφές και διεκδικούμε Νοσοκομείο, που να παρέχει Δευτεροβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, σε μόνιμη βάση και όχι με επικουρικούς γιατρούς για να μπορούν να αντιμετωπίζουν  την επικίνδυνη καθημερινότητα μας. Συχνά, βαριά τροχαία ή καρδιολογικά περιστατικά είναι αδύνατον να φτάσουν στην πρωτεύουσα χωρίς απώλειες, με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς στον δρόμο. Εκτός των έκτακτων περιστατικών όμως υπάρχουν και 45 νεφροπαθείς, οι οποίοι δυο φορές την εβδομάδα εξαναγκάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες να κάνουν αυτή τη δύσκολη διαδρομή .Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού μας . Έτσι φωτογραφίζοντας τις ανάγκες μας μέσα από άδικους θανάτους, απαιτούμε, τουλάχιστον δυο (2) κλινικές, μια παθολογική , μια χειρουργική. Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45 ) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.
Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι κάποιες ειδικότητες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια μας. Όπως Χειρουργού, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγων, Διαβητολόγου, Αναισθησιολόγου, Πνευμονολόγου,  Μαιευτήρα και όποια άλλη ειδικότητα και όποιο αριθμό γιατρών, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών επιβάλλει η στελέχωση Μικρού Νοσοκομείου.

Ζητάμε επέκταση του Ε.Κ.Α.Β και στην περιοχή της Ιστιαίας, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με δύο (2) οδηγούς και τέσσερα (4) ασθενοφόρα.

      Τέλος άμεσα, ζητάμε την αποδέσμευση της υποχρεωτικής διακομιδής των έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και την δυνατότητα μεταφοράς τους, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε πλησιέστερα Νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Βόλος ).

   Ο υπουργός Υγείας τον Μάρτιο του 2007 υποσχέθηκε αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας η οποία οπωσδήποτε είναι θετική,  αλλά όχι προς την κατεύθυνση του αιτήματος των πολιτών. Οι  πολίτες ζητούν να τροποποιηθεί  η μελέτη αυτή  ώστε  στο υπάρχον οικόπεδο να υπάρξει   υποδομή για τη δημιουργία μικρού  Νοσοκομείου  που είναι και το κυρίαρχο αίτημα τους.

   Για όλα αυτά σας καλούμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί.

      Παρακαλούμε θερμά, να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κατανοήσετε το αίτημά μας και να βοηθήσετε ο καθένας από τη θέση που κατέχει και την δύναμη που διαθέτει.

      Το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για καθέναν από εμάς.  

   Με εκτίμηση  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

  • Δήμος Ιστιαίας: 2226052146 / fax :2226053540
  • Ομάδα Τύπου Πολιτών της Βόρειας Εύβοιας

   Κουτσούγερας Δ.:2226054085

    Σπίντζου Ν.: 2226052107

    Χαλαβρεζάκη Χ.: 2226022983


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …