Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα για την αποτροπή δημιουργίας των 5 εργοστασίων της ΔΕΗ σε συνεργασία με την RWE για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το λιθάνθρακα
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη νίκη των ενεργών πολιτών που απέτρεψαν τη δημιουργία εργοστασίων καύσης λιθάνθρακα στη χώρα μας.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη. Πρώτον, γιατί είναι κέρδος για το περιβάλλον. Δεύτερον, διότι επιβεβαιώνει ότι, όταν οι πολίτες αγωνίζονται ενωμένοι, τότε μπορούν να πετύχουν νίκες. Όταν οι κοινωνίες αντιστέκονται, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει κόντρα στη βούλησή τους.
Η εγκατάσταση μονάδων λιθάνθρακα στη γειτονική χώρα, την Αλβανία, είναι κι αυτή μια εξέλιξη αρνητική, διότι το περιβάλλον δεν έχει μονάχα τοπικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει μια παγκόσμια διάσταση που πρέπει να δούμε. Και βεβαίως θεωρούμε ότι μονάδες καύσης λιθάνθρακα δεν πρέπει να εγκατασταθούν ούτε στη γειτονική Αλβανία.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τους ενεργούς πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος. Και θα ακολουθήσουμε το γνωστό σε όλους μας σύνθημα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων για το περιβάλλον, σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά,..

Σχόλια

  1. 5 εργοστάσια??? γιατί δεν ενημερωνόταν πρώτα ο κος Τσίπρας πριν μιλήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.