Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιβεβαιώθηκαν οι ενέργειες του Σίμου Κεδίκογλου...

...για την αναβάθμιση των παροχών υγείας στη βόρεια Εύβοια.
Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση των παροχών υγείας και την ενίσχυση και αναβάθμιση των περιφερειακών Κέντρων Υγείας. Ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου είχε αποσπάσει τη δέσμευση τόσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του νέου Νοσοκομείου όσο και για την επέκταση του Κ.Υ Ιστιαίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, που είχε καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο.
Παράλληλα, ο βουλευτής είχε συναντηθεί το Μάρτιο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ , οπότε και είχε θέσει εκ νέου το ζήτημα του νοσοκομείου και του ΚΥ Ιστιαίας, όπως και της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Να υπενθυμίσουμε, ότι ο υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου είχε αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, είχε επισημάνει ότι μετά την υπογραφή της απόφασης για τη νέα αναθεωρημένη μελέτη ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ από τον υπουργό Υγείας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την κατασκευή του έργου της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, ενώ για τον εμπλουτισμό του ΚΥ Ιστιαίας με επιπλέον γιατρούς είχε δεσμευτεί ότι μέσα από τους νέους πίνακες ειδικευμένων ιατρών για το ΕΣΥ θα προβλέπονται θέσεις για την Ιστιαία.
Σε συνέχεια των ενεργειών , στις οποίες εδώ και ένα χρόνο έχει προβεί ο Σίμος Κεδίκογλου, υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Χρήστο Στάντζο, που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα όσα είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών της δημοπράτησης για τα συγκεκριμένα έργα.
Την Τετάρτη 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Ιστιαία εκδήλωση με πρωτοβουλία των Τ.Ο ΝΔ Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμησίου και Ωρεών, στην οποία παρέστη ο κ. Στάντζος, παρουσιάζοντας το σχέδιο της μελέτης για την επέκταση του ΚΥ Ιστιαίας σε μικρό νοσοκομείο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε, ότι οι μεγάλες ελλείψεις υποδομών περίθαλψης αποτελούν πληγή στη βόρεια Εύβοια και πρόσθεσε, πως η σημερινή κυβέρνηση μιλάει με έργα δρομολογώντας την κατασκευή Μονάδας Αυξημένη Φροντίδας, το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών και τη Μονάδα τεχνητού νεφρού.
Επίσης, για μία ακόμα φορά τόνισε την ανάγκη να αγωνιστούν πέρα από παρατάξεις και προσωπικές στρατηγικές για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας. Κάλεσε,τέλος, τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον εμπλουτισμό του οργανογράμματος με ειδικότητες γιατρών για να προκηρυχθούν οι αντίστοιχες θέσεις νεφρολόγων και νοσηλευτών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι νέες μονάδες.
-Να σημειωθεί ότι ο κ. Κεδίκογλου κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την επέκταση του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια, ζήτημα για το οποίο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Στην ερώτησή του ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει τα εξής:
«Η γεωγραφική διαμόρφωση του Νομού Εύβοιας – επίμηκες σχήμα- δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στην επικοινωνία των άκρων ( Βορείως και Νοτίως) με το Κέντρο τη Χαλκίδα.
Η δυσκολία της επικοινωνίας καθίσταται έως και κίνδυνος όταν αντιμετωπίζονται προβλήματα υγείας, οσάκις χρειάζεται μετακίνηση ασθενών προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το πρόβλημα επεκτείνεται από την κακή ποιότητα του οδικού δικτύου.
Ασφαλής μεταφορά ασθενών γίνεται μέσω των υπηρεσιών και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Εν τούτοις το ΕΚΑΒ παρέχει υπηρεσίες μόνον μέσα στα διοικητικά όρια της Χαλκίδας.
Από τα άκρα της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας οι ασθενείς μεταφέρονται με τα οχήματα τω Κέντρων Υγείας και έχουμε τα γνωστά προβλήματα ποιότητας και επάρκειας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποιες οι προϋποθέσεις της Κυβέρνησης στο αίτημα να καλυφθεί ολόκληρη η Εύβοια από το δίκτυο των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος