Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ανακοίνωση ΝΑΣ-Σοφία Ντούρου

το Νομαρχιακό Συμβούλιο ήρθε ως θέμα –και μάλιστα «έκτακτο»-το πρόβλημα των οικονομικών της Ν.Α.Η ΝΑΣ έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα πάρα πολλές φορές, έχει καταθέσει τις θέσεις της για τους κρατικούς προϋπολογισμούς και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κάναμε λόγο για τα ψίχουλα που δίνει ο προϋπολογισμός στην Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού , για τους παρακρατηθέντες πόρους που ούτε οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι νομάρχες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικούν.

Οι εκλεγμένοι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ όχι μόνο δεν διεκδικούν αλλά αποδέχτηκαν τον Καποδίστρια 1 και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τη συνοδεία των αντίστοιχων πόρων.
Οι δήμαρχοι είτε είναι της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ , είτε του ΣΥΝ αυξάνουν υπέρογκα τα δημοτικά τέλη, η νομαρχία με πρωτοπόρο τον κ. Μπουραντά-επέβαλε ανταποδοτικά τέλη, ενώ χρέωσε τους δημότες και με τα τεράστια δάνεια που πήραν και όχι πάντα για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα (όπως αυτό για την κατασκευή του διοικητηρίου και την αγορά του κτιρίου Γεωργιάδη).
Τώρα αποδέχονται με πολύ μεγάλη ευκολία ( Μπουραντάς – Σίμωσης – Βλαχογιώργος) τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (τα λεγόμενα ΣΔΙΤ) γνωρίζοντας ότι έτσι χρεώνουν διπλά και τριπλά το λαό και να πληρώνει τα έργα και να ξαναπληρώνει όταν τα χρησιμοποιήσει όπως γίνεται με τα διόδια στους οδικούς άξονες.Αποδέχονται επίσης και οι τρεις τους (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) τον Καποδίστρια 2 , ενώ γνωρίζουν ότι και πάλι δεν θα συνοδεύονται οι νέες αρμοδιότητες με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητούν όμως –σύμφωνα και με τη θέση της ΕΝΑΕ- φορολογικές αρμοδιότητες και τρίβουν τα χέρια τους. Η στρατηγική της ΕΕ εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλους τους εκτός από το ΚΚΕ.
Πλήρωνε δηλαδή Ευβοιώτη κι ας μην έχεις ούτε νοσοκομεία, ούτε σχολεία, ούτε δρόμους, ούτε μεροκάματο!!!
Όψιμο το ενδιαφέρον του κ. Μπουραντά και της ΕΝΑΕ. Δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Είναι σαν αυτό της ΓΣΕΕ που καλεί τον κόσμο σε αγώνες και την ίδια στιγμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρίσκουν στην ΓΣΕΕ και υπογράφουν με τους εργοδότες αύξηση μικρότερη από ένα ευρώ.
Ποιος εργάτης μπορεί να εμπιστευτεί ,να δώσει βάση στο κίνητρο της κινητοποίησης που προτείνει η ΕΝΑΕ , ο κ. Μπουραντάς , το εργατικό κέντρο, όταν το κόμμα τους στην ΕΝΑΕ στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κλπ υπογράφει αύξηση ένα ευρώ και δεν τολμάνε να το καταδικάσουν; Δεν είδαμε να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν πριν λίγους μήνες όταν συζητήθηκε ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός . Ούτε πριν λίγες μέρες, όταν αυξήθηκαν τα διόδια και τα παραχώρησαν σε ιδιωτική ξένη εταιρεία. Και παλιότερα όταν φώναζαν για τα διόδια δεν φώναζαν για την κατάργησή τους , αλλά για το ποιος θα τα καρπώνεται. Πώς να αντιδράσουν όμως όταν ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τις συμβάσεις παραχώρησης και η τωρινή της ΝΔ τις εφαρμόζει.
Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Με το δικό τους τρόπο λοιπόν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες της Ν.Δ. του ΠΑΟΚ και του ΣΥΝ βοηθούν την εκάστοτε κυβέρνηση να περνά τα αντιδραστικά μέτρα. Φέρτε για παράδειγμα στο μυαλό σας έναν δήμο που ελέγχει η ΝΔ, έναν του ΠΑΣΟΚ και έναν του ΣΥΝ. Όλοι κινούνται στην ίδια ρότα την «ευρωπαϊκή» την αντιλαϊκή λέμε εμείς. Έχουν εργαζόμενους με μερική απασχόληση, αυξάνουν συνεχώς τα δημοτικά τέλη , βλέπουν μόνο από την λογιστική πλευρά υπηρεσίες που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος.

Τα χρήματα για να γίνουν έργα υποδομής υπάρχουν. Είναι ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι αλλά τον καρπώνονται οι πλουτοκράτες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοκατασκευαστές. Ο πλούτος που παράγεται μπορεί να καλύψει το αίτημα για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια.

Οι πολιτικές όμως που υπηρετούν τα κόμματά τους δεν συγκρούονται με αυτά τα μεγάλα συμφέροντα και στην ουσία συμφωνούν με το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Κι αν το κάνουν καμιά φορά στα λόγια, για να «οξύνουν» την πολιτική αντιπαράθεση, στην πράξη το αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν παλεύουν για την ρήξη με αυτό το σύστημα και την ανατροπή του, αντίθετα το συντηρούν και το τροφοδοτούν. Στους εργαζόμενους όμως φορτώνουν φόρους και τέλη.
Η ΝΑΣ δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα και διεκδίκηση και για πόρους που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της Τ.Α. Δεν το κάνει ούτε ευκαιριακά ούτε αποσπασματικά αλλά με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός είναι και ο ρόλος της στο Ν.Σ. και γι’ αυτό ενοχλούνται κάποιοι και συχνά πυκνά προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι είμαστε «εκτός θέματος». Είμαστε εκτός κάθε έκπτωσης και εκτός κάθε συμβιβασμού και κουκουλώματος αυτής της πολιτικής που δεν παίρνει επιδιορθώσεις και φτιασιδώματα. Γι’ αυτό συνδέουμε τη δράση μας στο Ν.Σ. με τον αγώνα για την εξουσία του λαού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος