Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση του Βοήθεια στο Σπίτι στη Βουλή

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή τη Πέμπτη 6 Μαρτίου από τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού οργάνου των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» Κωνσταντίνου Ζήσιμο, (πρόεδρο του Σωματείου του Ν. Ευβοίας) με τον Βουλευτή Ν. Αττικής κ Θανάση Λεβέντη και υπεύθυνο Τομεάρχη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΚΔΑΠ – ΚΗΦΗ Ν. Αττικής όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των προγραμμάτων.
Ο Κωνσταντίνου Ζήσιμος εκπροσωπώντας όλα τα προγράμματα του ΒσΣ της χώρας απαρίθμησε τα αιτήματα ενώ ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέφρασε τη στήριξή του στις θέσεις των εργαζομένων.
Επίσης ο κ. Θανάσης Λεβέντης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει σύντομα επερώτηση στη Βουλή, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να πάρουν θέση.
Οι εργαζόμενοι περιμένουν τη θέση της Κυβέρνησης μιας και έχει ξεχάσει τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι.
Ο πρόεδρος του σωματείου Κωνσταντίνου Ζήσιμος τόνισε ότι όλοι χρησιμοποίησαν τα προγράμματα Β.σ.Σ στους προεκλογικούς αγώνες, όπως Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, αλλά κανένας δε βοήθησε στην επίλυση των προβλημάτων.
Το εργασιακό παραμένει άλυτο, με σχέση ομηρίας και πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από ένα έτος.
Θα πρέπει να γίνει μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να συνεχιστεί το πρόγραμμα Β.σ.Σ σε όλη τη χώρα μια και εργαζόμενοι εξυπηρετούν πάνω από 100.000 άτομα ( ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες ).
Το Β.σ.Σ χρειάζεται να συνεχιστεί, γιατί παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες και είναι απαραίτητο στα άτομα που χρήζουν βοήθειας.
Τα αιτήματα που δόθηκαν στον κ. Λεβέντη είναι

1. Δημιουργία μονίμου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του προγράμματος με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος προς τους ΟΤΑ και εφαρμογή του Άρθρου 102 παράγραφος 5 του Συντάγματος. «Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπικά αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων».

2. Υποχρεωτική Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας στους ΟΤΑ με λειτουργία τμήματος Τρίτης Ηλικίας και ΑΜΕΑ, όπου θα ενταχθεί το πρόγραμμα.

3. Επίλυση του εργασιακού προβλήματος με την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επειδή:
Καλύπτουμε Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες.
Έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με βάση το άρθρο 21 του Ν.2190/1994.
Έχουμε το ίδιο αντικείμενο εργασίας με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Β.σ.Σ» του 1998 και με το πρόγραμμα «Κοινωνικής Μέριμνας» του 2000 , που οι συμβάσεις τους έχουν ήδη μετατραπεί σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004. Αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση.

Έχουμε επιτύχει την ανάδειξη της Κοινωνικής Σπουδαιότητας των υπηρεσιών του προγράμματος και την Αναγνώριση από το σύνολό της των όσων προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

4. Άσκηση κοινωνικής πολιτικής στην πράξη και όχι στα λόγια .
Δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες και όχι ιδιωτικοποίηση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

5. Υλοποίηση της προεκλογικής και κυβερνητικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας ότι:
«Στους υπέργηρους και μη δυνάμενους να αυτοεξυπηρετηθούν, για τους οποίους οφείλει να επεκταθεί και να λειτουργήσει στη σωστή βάση το σύστημα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Και ότι

« Οι προνομιακές παροχές είναι μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, βαρύνουν κυρίως τον Κρατικό Προϋπολογισμό και αποτελούν τον πλέον αντικειμενικό δείκτη αξιολόγησης της κοινωνικής ευαισθησίας της Πολιτείας».
( Κυβερνητικό πρόγραμμα 2004 Νέας Δημοκρατίας Κεφάλαιο 9, Κοινωνική Πρόνοια. http:/www.nd.gr/programma/index4bhtml)

6. Αύξηση των αποδοχών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
7. Λειτουργία Ομάδας Διοίκησης Έργου σε Τοπικό , Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
8. Εκπαίδευση και Επιμόρφωση εργαζομένων.
9. Χορήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου σε όλες τις Μονάδες.
10. Καταβολή δεδουλευμένων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …