νέα από το Δήμο Κηρέα

Ο Γιάννης Κ. Στάμου εκτός συνδυασμού Τριάντη
Παρελθόν αποτελεί πλέον για τον Γιώργο Τριάντη ο πρώην Αντιδήμαρχός του και μέχρι πρότινος Δημοτικός του Σύμβουλος. Ο κ. Στάμου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Κηρέως, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου για να μπορεί να εκφράζεται όπως ο ίδιος επιθυμεί. Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον κ. Τριάντη, αφού ο κ. Στάμου, πέραν του ότι ήταν σημαντικό στέλεχος του συνδυασμού του, είναι ταυτόχρονα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Κηρέως της ΝΔ, η οποία στο παρελθόν είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τριάντη. Πλέον κόβεται ο ομφάλιος λώρος με τον χώρο της ΝΔ και η τράπουλα της πολιτικής ξαναανακατεύεται….

Οι υποθέσεις και οι ερμηνείες της αποχώρησης
Πέρα όμως από τις όποιες προσωπικές πικρίες ή διαφορές, το γεγονός ότι ο κ. Στάμου πρόεδρος της ΝΔ στο Δήμο Κηρέως, της παράταξης που επίσημα στήριξε και ανέδειξε τον κ. Τριάντη Δήμαρχο το 2002, τον εγκαταλείπει και ανεξαρτητοποιείται στέλνει σημαντικά πολιτικά μηνύματα. Διότι ο κ. Στάμου, ως στέλεχος της ΝΔ θα είχε ενημερώσει τα κεντρικά κλιμάκια της κυβερνητικής παράταξης για την πρόθεσή του. Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν απέτρεψε τον κ. Στάμου να ανεξαρτητοποιηθεί, ούτε επίσης κάλυψε με ανακοίνωση τον πρώην Δήμαρχο, δείχνει ότι η αποχώρηση έχει ίσως πιο βαθιές πολιτικές ρίζες. Ενδεχομένως η ΝΔ να προβληματίζεται για τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο ο κ. Τριάντης (32% – 38%) αφού πλέον με μόλις 42% εκλέγεσαι Δήμαρχος, ενώ λέγεται επίσης ότι ίσως έπαιξε ρόλο και η συντριπτική ήττα του πρώην Δημάρχου στο Μαντούδι όπου ήρθε δεύτερος με 712 ψήφους έναντι 914 του κ. Ενωτιάδη. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι η ΝΔ βλέπει στον «Καποδίστρια 2» και ψάχνει τον νέο εκλεκτό της (αν δεν τον έχει ήδη εντοπίσει), με απήχηση και στους τρεις Δήμους Κηρέως, Νηλέως, Ελυμνίων, που από ότι φαίνεται συνενώνονται….

Χιλιάδες κόσμου είπαν ΟΧΙ στο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
Μια εκπληκτική, μια απίστευτη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση έγινε στο Μαντούδι, την Παρασκευή 21 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κηρέως και όλων των φορέων, συλλόγων, σωματείων που δρουν στο Δήμο μας. Χιλιάδες πολίτες από το Μαντούδι, το Δήμο Κηρέως, το Δήμο Ελιμνύων, την Ιστιαία, την Αιδηψό και την Αγ. Άννα είπαν όχι στο κάρβουνο, στη σκόνη και στον καρκίνο του λιθάνθρακα. Εκατοντάδες παιδιά από όλα τα σχολεία έδωσαν ζωντάνια, χρώμα και παλμό στο Συλλαλητήριο. Περισσότεροι από 2.500 πολίτες έστειλαν βροντερό μήνυμα στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Ανάπτυξης: Πάρτε πίσω λιθάνθρακα και φέρτε μας δρόμο, λιμάνι, νοσοκομείο, ανάπτυξη…

Δεσπότη είσαι παλικάρι!
«Για σου Δεσπότη είσαι παλικάρι». Αυτό έλεγαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι βλέποντας τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο να είναι μπροστάρης στη συγκέντρωση, συνοδεία του τοπικού κλήρου, να μιλά από βήματος και να τάσσεται ξεκάθαρα και ανυπόκριτα στο πλευρό του Μαντουδίου και ολόκληρης της Βόρειας Εύβοιας που αρνείται το λιθάνθρακα. Όταν η εκκλησία αφουγκράζεται και ακουμπά το Λαό και τα προβλήματά του τότε ξαναβρίσκει τον πραγματικό της ρόλο και αναβαίνει το κύρος της στην κοινωνία. Άξιος Σεβασμιότατε !

Αλέξης Τσίπρας – Γιάννης Ραγκούσης
Ήταν «φίρμες» του συλλαλητηρίου. Μαγνητίζουν τις κάμερες και τα ΜΜΕ που για χάρη τους ήρθαν στο Μαντούδι και ευτυχώς για εμάς, τα κανάλια στις ειδήσεις τους μετέδωσαν ρεπορτάζ και σχόλια από το συλλαλητήριο. Μόνο και μόνο γι’ αυτό τους ευχαριστούμε. Επιπλέον όμως πρέπει να τονίσουμε την αξία της συμμετοχή τους. Ο ένας είναι αρχηγός κόμματος και ο άλλος Γραμματέας, πλέον, του ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία εκπροσώπηση από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Έχει και αυτό τη σημασία του.

Δική μας υπόθεση !
Κάποιοι «άρρωστοι» και ανεγκέφαλοι, επένδυαν σε αυτή τη συγκέντρωση, ευελπιστώντας να …μην έχει κόσμο για να φορτώσουν ….στον Ενωτιάδη την αποτυχία και όλα τα συνεπαγόμενα. Αφόρητη γκρίνια, πικρόχολα σχόλια, απίστευτες «φήμες» και «πληροφορίες», χαιρέκακη αναμονή. Κάθονταν και περίμεναν την αποτυχία, για να ορμήσουν στη συνέχεια. Αρρωστημένες και επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται ορισμένοι προσβλέπουν σε ίδια και άλλα οφέλη, ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Λες και το Συλλαλητήριο ήταν προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου και όχι υπόθεση όλων μας, ένα ξέσπασμα οργής και διεκδίκησης χιλιάδων πολιτών που εκπροσωπούνται και δραστηριοποιούνται μέσα από τους 50 και πλέον Συλλόγους, φορείς, σωματεία, συνεταιρισμούς του Δήμου Κηρέως, που συγκρότησαν την Επιτροπή Αγώνα. Λες και αν δεν πήγαινε καλά το συλλαλητήριο θα την πλήρωνε μόνο ο Ενωτιάδης και όχι όλοι εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή. Τι να πεις… Ευτυχώς όμως για εμάς στηριχθήκαμε στον εαυτό μας και στο δικό μας μυαλό, ακούσαμε τη συνείδησή μας και την αγωνία μας για το αύριο. Το συλλαλητήριο πέτυχε γιατί ήταν δική μας υπόθεση, υπόθεση ζωής, του σπιτιού μας, των παιδιών μας και του τόπου μας.


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της μονάδας λιθάνθρακα….
Είδε και απόειδε με τους φωστήρες του Υπουργείου Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Κηρέως και προσέφυγε στην Ε.Ε. Βασιζόμενος στο άρθρο 194 της Συνθήκης για την Ε.Ε., ο κ. Ενωτιάδης υπέβαλε αναφορά κατά της λιθανθρακικής μονάδας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ορίζει ο κανονισμός. Σύμφωνα με τη διαδικασία αφού εξεταστεί η αναφορά θα παραπεμφθεί είτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με το Δήμαρχο μέχρι το Μάιο υπάρχει απάντηση από την Ε.Ε. για την πορεία της προσφυγής

…και εξώδικη Δήλωση κατά του Υπουργείου Ανάπτυξης
Η τελευταία κίνηση του Δημάρχου ήταν να αποστείλει Εξώδικη Δήλωση – καταγγελία στον Υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας του να απορρίψει τη θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ. Στην καταγγελία του ο Δήμαρχος με εκτενή και εμπεριστατωμένα στοιχεία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ΡΑΕ και ζητά από το Υπουργό να τις απορρίψει. Τόσο η εξώδικη δήλωσή του, όσο και η προσφυγή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτούν πλέον δικαστική εμπλοκή για το θέμα.

Σχόλια