Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκέψεις για Βο(ρ)ρά-Απρίλιος 2008

Μες την κιτρινίλα τόσες μέρες , παρέα με το αφρικανικό έδαφος που ταξιδεύει στον αέρα και μας σκεπάζει τον ήλιο, μας κλείνει το λαιμό από μπουχό , γεμίζει τα πνευμόνια μας και μας χαλάει το ηλιόλουστο κέφι πώς να μη σκέφτομαι συνέχεια μαύρα;
Αν γίνει ο εφιάλτης του Λιθάνθρακα στο Μαντούδι πραγματικότητα, κάπως έτσι δεν θα είναι ο καθημερινός μας ουρανός; Μόνο και μόνο που το σκέφτομαι μου έρχεται να πάρω τα όπλα και να βγω στους δρόμους.
Όμως ενοχλητικό είναι αυτό που βλέπουμε ενώ αυτό που δεν φαίνεται, δεν μυρίζει, δεν έχει γεύση ουδόλως μας ενοχλεί.
Ας πούμε ακόμα δεν είδαμε πυρκαγιά αλλά περιμένουμε την πρώτη φλόγα για να μιλήσουμε για την δασοπροστασία. Παράλληλα δειλά δειλά καίμε τις ξεχασμένες κλάρες δίπλα στα δάση ευελπιστώντας ότι έχει ακόμα αρκετή υγρασία για να τα σώσει από μας.
Μετά διαβάζουμε για μπαρμπουνάκι με αρσενικό και μπακαλιάρο με υδράργυρο αλλά δεν μας πολυκόφτει αν ο Δήμαρχος έγραψε την ανακύκλωση στα παλιά δημοτικά αρχεία ενώ εμείς πετάμε μπαταρίες και σπασμένα θερμόμετρα όπου λάχει (εμείς οι βλάχοι)
Το γάργαρο νεράκι κυλάει στα μπαλκόνια , από κει στα φυτώρια με τις ντοματιές, στους κήπους,  στις διαρροές από τα καζανάκια , από τα κακοσυντηρημένα δίκτυα αλλά εμείς που να δούμε τις δεξαμενές ύδρευσης και τους υπόγειους ταμιευτήρες που δεν έχουν πια αρκετό νερό για το καλοκαίρι.Άσε θα κάνει οικονομία ο γείτονας και για τα βρωμόνερα έχουμε ασφάλεια δημοσίου για τον γαστρεντερολόγο.
Τόσες μέρες με σκεπασμένο τον ήλιο και με ζέστη δεν δουλεύει ούτε ο ηλιακός.Ακόμα και με την οικολογική μου συνείδηση παίζει η μετεωρολογία.
Άτιμη φύση αφού σου φερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο γιατί εσύ τα βάζεις μαζί μας;
Πάντως σε προειδοποιούμε με τους στίχους από ένα τραγούδι που η πολιτική το έκανε γνωστότερο: Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …