Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόστιμα πάνω από 2 εκ. ευρώ σε επαγγελματίες στα Λουτρά Αιδηψού

...από την Πολεοδομία

Απόγνωση ενόψει της τουριστικής περιόδου
Ο Τουρισμός για την Βόρεια Εύβοια είναι το κατεξοχήν κύριο αντικείμενο ασχολίας για τους κατοίκους της και γενικά το μέλλον της. Η φύση έχει προσφέρει απλόχειρα τα πάντα ώστε να μπορούν οι κάτοικοί της να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού : παραλίες, δάση, καθαρές θάλασσες, ιαματικά νερά κλπ. Ο παράγων άνθρωπος καλείται να εκμεταλλευτεί αυτά τα πλεονεκτήματα προς όφελος δικό του και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Ζητούμενο λοιπόν για τον κάθε επαγγελματία είναι πως θα συνθέσει το κάλλος της φύσης με την εκμετάλλευση με απώτερο σκοπό το κέρδος.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό το έχουν καταλάβει και επενδύουν την δραστηριότητά τους βάση αυτής της λογικής.
Τι γίνετε όμως όταν στο βωμό ου κέρδους η της επιβίωσης της επιχείρησης, θυσιάζονται τα πλεονεκτήματα της φύσης και η αισθητική του χώρου ;
Καταγγελίες για παραποίηση της αισθητικής του χώρου στα Λουτρά Αιδηψού.
Ήταν κοινό μυστικό και υπήρχε εμφανής δυσανασχέτηση στους κατοίκους και στους επισκέπτες των Λουτρών Αιδηψού, για την εικόνα που παρουσιάζει η Λουτρόπολη τα τελευταία χρόνια. Οι επαγγελματίες (οι περισσότεροι) στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις τους την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και να κερδίσουν χώρο σκεπασμένο για το χειμώνα προέβησαν σε κατασκευές καταλαμβάνοντας προκύπια, πεζοδρόμια και ζώνες παραλίας. Με υλικά όπως το ξύλο και το πλαστικό μετέτρεψαν αυτούς τους χώρους σε μαγαζιά. Αυτή η εικόνα οδήγησε κάποιους «αγανακτισμένους» πολίτες την Λουτρόπολης σε καταγγελίες στην πολεοδομία της Νομαρχίας Ευβοίας και στο παράρτημά της στην Ιστιαία. Η καταγγελία (στημένη ομολογουμένως με καλό τρόπο), κοινοποιήθηκε και στον εισαγγελέα με την απειλή της παράβασης καθήκοντος για τους Διευθυντές ης και τους προϊσταμένους της. Η καταγγελία έχει ως εξής :
Είμαστε πολίτες των Λουτρών Αιδηψού αγανακτισμένοι και βαθύτατα προβληματισμένοι από την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών. Σας καταγγέλλουμε τα κάτωθι που αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες που έχουν καταστήματα στην οδό 28ης Οκτωβρίου (παραλιακή οδός) από την αρχή της οδού δεξιά και αριστερά έως το τέλος της οδού και στην οδό Θερμοποτάμου πλησίον των ΚΤΕΛ έχουν προβεί σε παράνομες επεκτάσεις των καταστημάτων τους, κλείνοντας με ξύλα-πλαστικά-σίδερα-τζάμια, τους κοινόχρηστους χώρους των οικοδομών.
Με αποτέλεσμα ένα αλαλούμ χρωμάτων και σχημάτων που δημιουργεί κακή εικόνα αλλοιώνοντας την οικιστική γραμμή της πόλης. Σας καθιστούμε υπεύθυνους να παρέμβετε για να σταματήσει αυτό το αίσχος. Διαφορετικά θα σας καταγγείλουμε στον κ. Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος.
Υπάρχει και η υπ’ αρ. 3445-6-7/2007Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

18 Δεκεμβρίου 2007
ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ

Υπέρογκα πρόστιμα…..
Πάνω από είκοσι καταστήματα επί της παραλιακής οδού και της Θερμοποτάμου κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα ύστερα από αυτοψία της πολεοδομίας. Συνολικά πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ!!! Επιπλέον καλούνται να γκρεμίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές, στερώντας τους την δυνατότητα να δουλέψουν για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …