Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργία 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργία που οργανώνουν ταξικές Ομοσπονδίες και Σωματεία στις 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
* Να απαιτήσουμε ικανοποιητικές Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ακυρώσουμε στην πράξη τους άθλιους όρους της Εθνικής Σύμβασης που συμφώνησε και συνυπόγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους Βιομήχανους.
* Να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε το νόμο Πετραλιά, τους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τους ενημερώνουμε ότι το ταξικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την κοινωνική ασφάλιση με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα.
Αναμετρούμαστε με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Αναμετρούμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση που γίνεται ακόμα πιο αντιδραστική με τη λεγόμενη «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη».
Σε συνθήκες αύξησης του πλούτου και της παραγωγικότητας της εργασίας, απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Ο αγώνας για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αποκτά μεγάλη σημασία για τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.
Αποφασιστικά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πρόσθετες δυσκολίες που βάζει το ξεπούλημα της Εθνικής Σύμβασης από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τους όρους της Εθνικής Σύμβασης, όπως έκαναν τα ταξικά συνδικάτα το 2006 και το 2007.
Η Εθνική Σύμβαση που υπογράφηκε με τις ευλογίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προβλέπει εξευτελιστικές αυξήσεις ένα (1) ευρώ την ημέρα για το 2008 και ένα (1) ευρώ την ημέρα για το 2009 !!
Καταδικάστε τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού, που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ευθύνονται για την ανατροπή των δικαιωμάτων σας.
Θυμηθείτε ότι αυτές, οι ίδιες δυνάμεις υπέγραψαν την Εθνική Σύμβαση του 2006 με αύξηση 77 λεπτά του ευρώ και ευθύνονται για την κατάντια του κατώτερου μεροκάματου των 29,3 ευρώ μεικτά, του κατώτερου μεροκάματου και του κατώτερου μισθού που θα φτάσουν την 1/1/2009 στα 31 ευρώ και στα 701 ευρώ !! αντίστοιχα.
Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε μαζί τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μην εφαρμοστεί, να ανατραπεί ο αντιασφαλιστικός νόμος Πετραλιά, που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει τις συντάξεις, ενοποιεί τα ταμεία για να καταργήσει δικαιώματα, αυξάνει το όριο ηλικίας των μητέρων με ανήλικα παιδιά, χτυπάει τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Οι εξελίξεις που ζούμε υποχρεώνουν κάθε εργαζόμενο να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα από την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ., του δικομματισμού. Να μην παρασυρθεί από τα κόλπα του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης που χρησιμοποιούν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
Οι δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν μπορούν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δεν μπορούν να τα βάλουν με την πλουτοκρατία.
Ο ΣΥΝ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Συμμετέχει στην αντεργατική τακτική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, πρωτοστατεί στις αντι – ΠΑΜΕ επιθέσεις και σήμερα προσπαθεί να δικαιολογήσει την υπογραφή της άθλιας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με τον ισχυρισμό ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε λάθος !!
Οργανωθείτε, συμβάλλετε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ, αλλάξτε τους συσχετισμούς δύναμης, ισχυροποιήστε το ταξικό κίνημα.
Αυτή η επιλογή θα εμποδίσει τη νέα επίθεση που έρχεται και περιλαμβάνει
* το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο,
* νέα μέτρα για την κατάργηση των Βαρέων – Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την αύξηση – την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση του 5νθήμερου στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, την ισοπέδωση του 8ώρου.
Όλοι στην απεργία, συγκροτώντας απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές αντιμετωπίζοντας δυναμικά την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά).
* Πλήρη – σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
* Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
* Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ʼμεση καταβολή των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους στα ταμεία. Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
* Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.
* Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
* Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.
* ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών κ.α. Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
* Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …