Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοιχτή εκδήλωση –ενημέρωση κατά του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στη Λίμνη

Σε εκδήλωση κατά της δημιουργίας του εργοστασίου του Λιθάνθρακα στο Μαντούδι, στην πλατεία Δημαρχείου-Εθνικής Αντίστασης στη Λίμνη μίλησε την Κυριακή 30 Μάρτη ο πρόεδρος του συλλόγου Περιβάλλον και Πολιτισμός Δήμου Κηρέως, κ. Γιώργος Μουρτοπάλλας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ελυμνίων και στον αρχικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κώστας Μάρκου δήλωσε την πλήρη αντίθεση του Δήμου στα σχέδια εγκατάστασης του εργοστασίου.

Την διάθεσή τους για συντονισμένη αντίδραση έδειξαν και οι εκπρόσωποι των Δήμων Κηρέα και Νηλέα καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κηρέα Γιώργος Τριάντης που παραβρέθηκε και μίλησε στη συγκέντρωση.
Από την μεριά των πολιτικών κομμάτων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Παζάρας μίλησε για την αντίδραση της αριστεράς στα σχέδια της εγκατάστασης του εργοστασίου καύσης λιθάνθρακα.

Ο βασικός ομιλητής Γιώργος Μουρτοπάλλας, ανέπτυξε το ιστορικό της υπόθεσης , τις ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα και την ανάγκη συσπείρωσης των πολιτών ολόκληρης της περιοχής ,ενάντια στα επιχειρούμενα σχέδια της ΤΕΡΝΑ .Η Λάρυμνα και το Μαντούδι θα βάλουν στο κέντρο της ρύπανσης την Λίμνη με οδυνηρά αποτελέσματα αν τελικά επιτρέψουμε να γίνει και να λειτουργήσει η ρυπογόνα μονάδα του λιθάνθρακα ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Για τη σημασία της συγκέντρωσης εκφράστηκε κάποια απογοήτευση για την μικρή προσέλευση του κόσμου , για αυτό τόνισε ο ομιλητής πρέπει η ενημέρωση και ο αγώνας να ενταθούν.


βίντεο από τον χαιρετισμό του Δήμαρχου Κώστα Μάρκου


Βίντεο από την ομιλία και την συγκέντρωση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …