Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγέλλουν υποβάθμιση του Πηλίου δήμου Κηρέως

Οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού Πηλίου του δήμου Κηρέως, Ν. Τσιμιλιώτης και Μιχ. Μαρίνος (nix.evia@gmail.com) , καταγγέλουν τη δημοτική αρχή ότι με τις ενέργειές της υποβαθμίζει το Πήλι και έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την τουριστική του αξιοποίηση, προσβλέποντας σε ιδιωτικοποίηση της παραλίας του. Ακολουθεί η επιστολή τους:

"Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Πηλίου, αφού πριν τριών εβδομάδων πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση των δημοτικών τουαλετών που υπήρχαν στην παραλία του χωριού εδώ και περίπου 2 δεκαετίες και που εξυπηρετούσαν τους παραθεριστές και επισκέπτες της όμορφης περιοχής. Ουδείς ενημερώθηκε για αυτή την ενέργεια της δημοτικής αρχής εν' όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, την ίδια, μάλιστα, στιγμή, που τα τελευταία χρόνια γινόταν προσπάθεια από τοπικούς φορείς, όπως ο Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πηλίου, να αυξηθεί ο αριθμός των τουαλετών κυρίως στο χώρο του λιμανιού του Πηλίου αλλά και στην υπόλοιπη παραλία. Φαίνεται όμως, πως οι αρμόδιοι φορείς κατάφεραν να πράξουν ακριβώς το αντίθετο.
Να σημειωθεί πως ουδείς πλέον αναλαμβάνει την κατασκευή νέων τουαλετών, αφού όπως γίνεται συχνά στη χώρα μας, η μια υπηρεσία (όπως η Νομαρχία) ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο (όπως ο Δήμος Κηρέως) και αυτός στο Λιμενικό Ταμείο, με αποτέλεσμα να προβλέπεται από φέτος και άνευ κάποιας συγκλονιστικής μεν αλλά θετικής δε εξέλιξης, να εμφανιστεί το φαινόμενο της ρύπανσης του χώρου της παραλίας του Πηλίου μα πολύ περισσότερο του μη σεβασμού, από πλευράς φιλοξενίας, της αξιοπρέπειας και των αναγκών των λουομένων που προτιμούν και στηρίζουν το όμορφο Πήλι.
Τέλος να αναφερθεί πως πολλοί από τους κατοίκους και κυρίως οι επαγγελματίες του Πηλίου, υποστηρίζουν πως για άλλη μια φορά βλέπουν μια ακόμη Δημοτική Αρχή όχι απλά να εγκαταλείπει την προσπάθεια αναβάθμισης του Πηλίου σε σύγχρονο τουριστικό προορισμό αλλά αντιθέτως υποβάθμισης του σε έναν τόπο που πρέπει να ακολουθεί τα πισογυρίσματα της υπόλοιπης περιοχής του Δ. Κηρέως.
Κλείνοντας, αίσθηση έκανε η απάντηση των τοπικών αρχών που, ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, θέλησαν επιπλέον να απαγορεύσουν την παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως με την ιδιωτικοποίηση όλης πλέον της παραλίας υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα μας να λυθεί...".

πηγή www.servitoros.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …