Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ιαβέρης για θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και ασφάλειας στη Λίμνη


Στις 6 Μάρτη στο κινηματοθέατρο ‘Ελύμνιο’ στη Λίμνη ,έγινε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας που εκπονεί ομάδα μαθητών του Λυκείου Λίμνης με υπεύθυνο τον καθηγητή Κώστα Τσιροδημήτρη.
Με προσκεκλημένους την έκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου και την τρίτη τάξη του Γυμνασίου Λίμνης μαζί με τον τοπικό σύλλογο μοτοσικλετιστών, ο διάσημος οδηγός αγώνων Ιαβέρης ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο της συνθήκες ασφαλούς οδήγησης οι οποίες δυστυχώς δεν τηρούνται στους Ελληνικούς δρόμους.
Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο υπεύθυνος αγωγής υγείας Κώστας Τσιροδημήτρης είπε τα εξής:

«Ο λόγος της συγκέντρωσής μας αυτής παιδιά, είναι για να ενημερωθούμε, γύρω από τους κανόνες κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς. Να ακούσουμε κάποια πράγματα και να πεισθούμε ότι είναι ανάγκη να τα εφαρμόσουμε. Να τα κάνουμε πράξη, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων κατέχουμε στην Ελλάδα την πρώτη θέση, ενώ η Εύβοια, ο Νομός μας, είναι από τους πρώτους Νομούς της πατρίδας μας σε τροχαία.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται για σας. Όχι για να χάσουμε μαθήματα. Αυτό, το σημερινό μάθημα, είναι το πιο σοβαρό. Είναι μάθημα ζωής. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί και στο τέλος να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας στον εκλεκτό μας προσκεκλημένο και σημερινό ομιλητή, τον κ. Τάσο Μαρκουϊζο, γνωστό στο πανελλήνιο με το ψευδώνυμο Ιαβέρης. Ο κ. Ιαβέρης είναι οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και πρωταθλητής, από τη δεκαετία του 1970. Γνωρίζει άριστα τη λειτουργία και το χειρισμό του αυτοκινήτου. Γνωρίζει επίσης πως αυτό από χρήσιμο μπορεί να γίνει επιζήμιο και θανατηφόρο εργαλείο για τον άνθρωπο.
Τον παρακαλέσαμε να έρθει κοντά μας και χωρίς δισταγμό αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας. Τα τελευταία χρόνια οργώνει την Ελλάδα, από τη Φλώρινα ως την Κρήτη, με μοναδικό σκοπό να ενημερώνει όλους μας γύρω από θέματα οδικής και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Δεν αποκομίζει υλικά οφέλη από αυτό. Η αγάπη, η έγνοια, ο πόνος για τον συνάνθρωπό του, αλλά και η απόγνωση και η ανησυχία που τον διακατέχουν δεν πληρώνονται με χρήματα. Παράλληλα με τις μετακινήσεις του ανά την Ελλάδα διοργανώνει και σεμινάρια στα οποία μαζί με τις διαλέξεις του ενημερώνονται 30 χιλ. άτομα ετησίως.
Εμείς τον ευχαριστούμε που ήρθε στη Λίμνη και είναι σήμερα μαζί μας. Του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός και να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του αυτές στην Ελληνική κοινωνία που τις έχει ανάγκη.»

αποσπάσματα της ομιλίας σε βίντεο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …