Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κατρίνα της Ελλάδας και η Συμμετρική Απειλή.
Οι πρωτοφανείς συνθήκες από την αρχή του φετινού καλοκαιριού μας προβλημάτισαν.
Ελάχιστες βροχές, απανωτοί καύσωνες και …ομόλογα.
Τα μηνύματα της έλλειψης νερού έφτασαν στις βρύσες μας αλλά και το ανέβασμα της θερμοκρασίας εκτίναξε τις εισαγωγές των κλιματιστικών στα ύψη. Επακόλουθο ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος , τα καλώδια της ΔΕΗ πάνω από τα δάση υπερφορτώνονταν παράλληλα η διαστολή τους από την υψηλή θερμοκρασία τα επιμήκυνε , έφταναν κοντά στα κλαδιά των πεύκων και να ο σπινθήρας στα Δερβενοχώρια, πάει η Πάρνηθα σαν μέγιστη προειδοποίηση του τι θα επακολουθούσε, πάει το ρεύμα, πάει η πολιτική τσίπα.
Τα ομόλογα παράλληλα συσκότιζαν το τι γινόταν , η έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης των πολιτικών και του λαού κάνει πιο εύπεπτο από την κλιματική αλλαγή, τη βαλίτσα της Μόργκαν ή την απάτη του Διευθυντή της αντιπολίτευσης, και η ανάγκη των εκλογών προκύπτει από την πλύση εγκεφάλου του λαού εκ μέρους των καθοδηγούμενων και χρηματοδοτούμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το σημείο ανάφλεξης έφτασε στα τέλη Αυγούστου. Η παραμικρή σπίθα που άλλοτε θα έσβηνε με μια πατημασιά τώρα θέριευε, έβρισκε τις στάλες των ρετσινιών στα πευκοδάση και δυνάμωνε σαν Λερναία Ύδρα κατακαίγοντας ανθρώπους, περιουσίες, οικοσυστήματα.
Η κυβέρνηση έχοντας ενδώσει στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές τις είχε προκηρύξει και η αξιωματική αντιπολίτευση ως όφειλε διαμαρτυρόταν γιατί τώρα έχουμε εκλογές και όχι όποτε ήθελε αυτή. Η Ελλάδα σε ένα οριστικά διαλυμένο κράτος από τους εκλογομάχους καίγεται, τα βαρύγδουπα και πολυδάπανα σχέδια ανάγκης αποδεικνύουν την αχρηστία τους και το σύμβολο του οικολόγου αγροφύλακα δίνει στίγμα με το πρώτο πτώμα του ανεκπαίδευτου υπάλληλου κοντά στη Ζαχάρω.
Η Ελλάδα καίγεται και το καμένο κορμί της σκυλεύουν για να βρουν την εκλογική τους πελατεία οι ίδιοι υπεύθυνοι της κατάστασης. Η μάχη εξελίσσεται στο ποιος έκαψε λιγότερα από τον άλλον. Κάνοντας όλοι τον ανήξερο γιατί δεν είχαμε υποδομές, γιατί οι διορισμένοι ανίκανοι ημέτεροι επικεφαλής δεν συντονιζόντουσαν, γιατί οι σκουπιδότοποι ακόμα υπάρχουν και αυτοαναφλέγονται, γιατί οι δασικοί δρόμοι είναι ακαθάριστοι, γιατί όλοι οι δρόμοι έχουν τα ξερόχορτα στο πλάι περιμένοντας Δημάρχους, Νομάρχες να φροντίσουν για την στοιχειώδη πυρασφάλεια της αποψίλωσης που κάναμε φαντάροι.
Η Κορώνα της εξουσίας ήταν το κάψιμο της Ιστορίας μας με την συμβολική ανάφλεξη της αρχαίας Ολυμπίας. Ανικανότητα Αναλγησία Αμετροέπεια. Τα 3Α !
Η φωτιά θα περάσει αλλά δεν πρέπει να εξολοθρεύσει μόνο ανεύθυνους ανθρώπους , χωριά, δάση και ζώα. Πρέπει να εξολοθρεύσει και τους υπεύθυνους της πολιτικής διαχείρισης των Ελλήνων που τόσα χρόνια αδιαφόρησαν για το λαό τον κορόιδεψαν με ψεύτικα προβλήματα δημιουργώντας του ψεύτικους φόβους με Αλβανούς, Σκοπιανούς,Τούρκους ,Κουκουλοφόρους.
Η απόλυτα Συμμετρική Απειλή για την Ελλάδα είναι το δικομματικό παιχνίδι που μας κρατάει καμένους πολύ πριν την φωτιά.
Έλληνες Ξυπνήστε, Ξεσηκωθείτε και δώστε τους πια αντί για ψήφο το χρώμα των δασών μας:ΜΑΥΡΟ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …