Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΧΥΛΙ, Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


Μετά τα τελευταία σοβαρά τροχαία δυστυχήματα στην παραλία στο Κοχύλι Λίμνης κάναμε εκτεταμένη έρευνα απόψεων κάτω από την σκιά του μεγάλου Πλάτανου, ανάμεσα σε διακεκριμένους συνδημότες μας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις-λύσεις για το σοβαρό θέμα της κυκλοφορίας στην περιοχή.
Η πρώτη ομάδα απόψεων θεωρεί υπευθύνους τους οδηγούς και προτείνει να δημιουργηθούν «σαμαράκια», να μπουν φανάρια και πινακίδες με ταχύτητα 20 χιλιόμετρα. Επίσης να γίνει αστυνόμευση της περιοχής.
Η δεύτερη ομάδα απόψεων διαπιστώνει την καταπάτηση της απαλλοτριωμένης ζώνης του εθνικού δρόμου που από 30 μέτρα έχουν μείνει μόνο 10. Οι κόμβοι για τις τουριστικές μονάδες της περιοχής είναι ανύπαρκτοι αφού με πολεοδομικά «τερτίπια» τους ξεπέρασαν. Μόνο τα βενζινάδικα και το Μπελαβίστα τηρούν τις προδιαγραφές έχοντας κόμβο πρόσβασης στο δρόμο. Έχουν γίνει επικίνδυνες περιφράξεις μέσα στη ζώνη απαλλοτρίωσης και επιτρέπεται το παρκάρισμα σε αυτοκίνητα πάνω στην εθνική οδό στενεύοντας ακόμα περισσότερο τον εναπομείναντα δρόμο. Το οικονομικό συμφέρον πάνω στην έκταση της απαλλοτριωμένης περιοχής φαίνεται τεράστιο αν και αυτή είναι του δημοσίου και θα μπορούσε να αναπτυχθούν ασφαλείς προσβάσεις, χώροι στάθμευσης και ασφαλέστεροι όροι διάβασης από την κατοικημένη αυτή περιοχή. Όπως γίνεται κατανοητό η κατάσταση στην περιοχή περιγράφεται με φανάρια αλλά αυτή την φορά αποκλειστικά με τα «κόκκινα φανάρια».
Η Λύση:
Και το ΚΑΤ πρέπει να ζήσει, και οι οικοπεδούχοι να μη χάνουν τα λεφτά τους (που έχουν πληρωθεί), και ο κόσμος να κάνει μπάνια, και οι αρχές (πολεοδομία, αστυνομία, δήμος) να έχουν ησυχία, και δυστυχήματα να μη γίνονται. Άρα μας μένει πρακτικά το ευχέλαιο, αμέσως μόλις ο Χριστόδουλος πάρει εξιτήριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …