Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

γρήγορο ίντερνετ στη Βόρεια Εύβοια

Το γρήγορο ίντερνετ στη Βόρεια Εύβοια είναι μια πραγματικότητα. Ένα νέο επικοινωνιακό εργαλείο κάνει τον κόσμο μας να φαίνεται τόσος δα ελαττώνοντας τις αποστάσεις και μεγαλώνοντας τους ορίζοντες.
Οι νέοι της βόρειας Εύβοιας έχουν το πλεονέκτημα της γνώσης και της χρήσης του διαδικτύου μέσα και από την έστω λειψή σχολική τους μόρφωση , αλλά οι «γέροι» της περιοχής στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ιδέα από το τι σημαίνει αυτό.
Και επειδή «γέροι» της περιοχής είναι από δήμαρχοι μέχρι επιχειρηματίες θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να στραφούν προς την γνώση των δυνατοτήτων του γρήγορου ίντερνετ και να τις αξιοποιήσουν.
Η εφημερίδα μας από το 2000 στον διάσημο πια «Σερβιτόρο της Εύβοιας» στο www.servitoros.gr με τη βοήθεια του Αντώνη Βάθη, από τους πρωτοπόρους της χρήσης του Ιντερνετ στην Εύβοια, έχει την γνώση της δύναμης αυτού του επικοινωνιακού μέσου.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών , των αγοραστών, των παραθεριστών , των ασθενών , των μαθητών, των φορολογουμένων, του καθενός τελικά, περνάει σιγά σιγά μέσα από τα τηλεφωνικά καλώδια με γνώμονα ένα ασήμαντο κόστος για μια ταχύτατη εξυπηρέτηση ή πρόσβαση σε κάθε πληροφορία.
Δεν μπορεί εύκολα πια να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όταν μπορείς να συγκρίνεις τιμές , να αγοράσεις και να πουλήσεις πράγματα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.
Ο ξενοδόχος να δείξει και να κλείσει τα δωμάτιά του αξιόπιστα και έγκαιρα, ο εστιάτορας να κλείσει τραπέζια, ο μπακάλης να πάρει και να δώσει παραγγελία , ο γιατρός και ο φαρμακοποιός να ανταλλάξουν ταχύτατα πληροφορίες.
Ο Δήμος να βγάζει τις ανακοινώσεις του, η Δημοτικές επιχειρήσεις να εξυπηρετούν τους εκτός δήμου με τα τιμολόγιά τους και τους λογαριασμούς τους και όλα αυτά που στον πολιτισμένο κόσμο είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό αλλά στα δικά μας δημοτικά πράγματα φαίνονται σαν ούφο.
Η μάνα να βλέπει και να μιλάει με τα ξενιτεμένα της παιδιά, και ο τζογαδόρος να παίζει πάμε στοίχημα πέρα από τα αδιάκριτα μάτια.
Η ανάπτυξη δεν βρίσκεται μόνο στις αγαθές προθέσεις αλλά και στη γνώση. Όσοι αρνούνται να δουν αυτή τη πραγματικότητα σίγουρα θα μείνουν γραφικοί και αξιοθέατοι, αδρανείς και εκτός σύγχρονου κόσμου.

Ιούνης 2007

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …