Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τα επίπεδα τουριστικών υπηρεσιών

Μεγάλη γκρίνια σε όλα τα επίπεδα τουριστικών υπηρεσιών υπήρξε φέτος το καλο-καίρι στην περιοχή μας.
Το ίδιο κλίμα από ότι τα γκάλοπ των συζητήσεων με φίλους καλοκαιρινούς επισκέ-πτες υπήρχε γενικά και σε όλη την Ελλάδα.
Τα προβλήματα εστιαζόντουσαν σε δυο μεγάλα θέματα: πρώτα αυτό της ακρίβειας των τουριστικών υπηρεσιών και κύρια του φαγητού και μετά στην ελάττωση των η-μερών που ο έλληνας τουρίστας περνάει σε διακοπές.
Για για το πρώτο έχουμε την πρόταση ότι όποιος δεν τρώει δεν ξοδεύει οπότε και α-δυνατίζει και οικονομία κάνει και για το δεύτερο ότι όποιος δεν κάνει διακοπές μπο-ρεί να δουλεύει (αν έχει δουλειά, γιατί αν δεν έχει είναι μόνιμα σε διακοπές )!
Πέρα όμως από τα «κρύα» αστειάκια υπάρχουν και οι αναγκαστικές συγκρίσεις με τόπους και υπηρεσίες με συμπεράσματα που αν δεν τα βάλουμε κάτω γρήγορα θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον τουρισμό μας.
Όταν η ντοματοσαλάτα στοιχίζει πέντε ευρώ αν και η ντομάτα είναι στην εποχή της, όταν η μπριτζόλα έχει η μία όσο το κιλό τότε φυσικά και μια οικογένεια θα προτιμή-σει να φάει σπίτι .
Όταν οι τιμές των καταλυμάτων διαφοροποιούνται από τόπο σε τόπο από 30 – 40 ευ-ρώ μέχρι 60 - 70 ευρώ για τελείως ανάλογες «φτηνές» υπηρεσίες τότε οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς θα βάλουν σε δοκιμασία τους ακριβότερους ιδιοκτήτες ενοικιαζο-μένων.
Όταν δε βγεις και λίγο …παραέξω και συγκρίνεις υπηρεσίες και κόστη ας πούμε στα τουρκικά παράλια με τα αντίστοιχα ελληνικά αναγκαστικά γίνεσαι ..Τούρκος με τους Έλληνες και σχεδιάζεις μελλοντικές διακοπές όπως και οι Γερμανοί ,Άγγλοι, Γάλλοι και τόσοι άλλοι πρώην πελάτες μας που καταφεύγουν στην άσπονδη διπλανή μας φί-λη και σύμμαχο.
Ευγένεια, Καθαριότητα, Σεβασμός για τον τουρίστα πελάτη σε αντιδιαστολή με την τουριστική ξεφτίλα των εγγλέζων στο Φαληράκι και στον Κάβο, ο τηλεοπτικός μπα-μπούλας να ξετινάζει καταλόγους από τις Λαϊκές αγορές μέχρι τα Αεροδρόμια, οι τρομοκράτες των οικονομιών να τρομοκρατούν και εμάς τους ευάλωτους, θα μας συ-ντροφέψουν μέχρι την επόμενη άνοιξη της τουριστικής σεζόν.
Ο μήνας που θρέφει τους 11 πέρασε και είναι επιτακτική η αναθεώρηση πολλών του-ριστικών στρατηγικών τόσο για την περιοχή μας όσο και για το πανελλήνιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …